Satul Strabunilor la Grosii Tiblesului pentru identificarea vetrelor dacice / 3 milioane de euro!

2

Un super proiect în valoare de 3 milioane de euro care vizează identificarea vetrelor dacice va fi implementat la Groşii Ţibleşului! În cadrul proiectului din localitatea maramureşeană de la poalele Ţibleşului va fi înfiinţat Satul Străbunilor. Un scop important al proiectului este şi evidenţierea tradiţiilor satului românesc!

Proiectul presupune amenajarea a 27 de case, o moară, o vâltoare, un amfiteatru, o scenă, un lac, o fermă zootehnică ecologică şi un teren pentru sport în aer liber! În total 14 hectare!

A scris despre acest proiect infosomes.ro de unde redăm și noi în continuare câteva informații. Mulțumim Felicia pentru linkul către această știre pozitivă!

“Proiectul a luat ființă cu sprijinul Asociației Tezaurul Străbunilor de la Cluj-Napoca, o trupă de băieți foarte tineri care vor să implementeze acest proiect  pe raza comunei Groşii Ţibleşului. Astfel, la adresa făcută către mai multe comune din Transilvania, comuna  noastră a răspuns favorabil pentru a veni să vadă zona şi pentru a stabili locația. În urma vizitei în teren a fost aleasă ca locaţie pe păşunea Şes Troian, pe o suprafaţă de 14, 5 hectare”, a declarat Nicolaie Burzo, primarul comunei Groşii Ţibleşului.

Piatra de temelie a proiectului, cu durata de implementare de cinci ani, a fost pusă în septembrie 2009. În Satul Străbunilor vor exista 27 de case (casa fierarului, casa pădurarului, a lemnarului), o moară, o vâltoare, un amfiteatru, o scenă, un lac, o fermă zootehnică ecologică şi un teren pentru sport în aer liber. Din suprafaţa de 14 hectare doar 3,7 vor fi ocupate de clădiri.”

(foto Florin Ghinda, Sarmizegetusa, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Buna idee , eu sant unul dintre cei ce vor ca dacii sa re-ocupe locul pe care il merita in istoria noastra . Imi place si ideea blogului , era nevoie de asa ceva .

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.