Satul Strabunilor la Grosii Tiblesului pentru identificarea vetrelor dacice / 3 milioane de euro!

2

Un super proiect în valoare de 3 milioane de euro care vizează identificarea vetrelor dacice va fi implementat la Groşii Ţibleşului! În cadrul proiectului din localitatea maramureşeană de la poalele Ţibleşului va fi înfiinţat Satul Străbunilor. Un scop important al proiectului este şi evidenţierea tradiţiilor satului românesc!

Proiectul presupune amenajarea a 27 de case, o moară, o vâltoare, un amfiteatru, o scenă, un lac, o fermă zootehnică ecologică şi un teren pentru sport în aer liber! În total 14 hectare!

A scris despre acest proiect infosomes.ro de unde redăm și noi în continuare câteva informații. Mulțumim Felicia pentru linkul către această știre pozitivă!

“Proiectul a luat ființă cu sprijinul Asociației Tezaurul Străbunilor de la Cluj-Napoca, o trupă de băieți foarte tineri care vor să implementeze acest proiect  pe raza comunei Groşii Ţibleşului. Astfel, la adresa făcută către mai multe comune din Transilvania, comuna  noastră a răspuns favorabil pentru a veni să vadă zona şi pentru a stabili locația. În urma vizitei în teren a fost aleasă ca locaţie pe păşunea Şes Troian, pe o suprafaţă de 14, 5 hectare”, a declarat Nicolaie Burzo, primarul comunei Groşii Ţibleşului.

Piatra de temelie a proiectului, cu durata de implementare de cinci ani, a fost pusă în septembrie 2009. În Satul Străbunilor vor exista 27 de case (casa fierarului, casa pădurarului, a lemnarului), o moară, o vâltoare, un amfiteatru, o scenă, un lac, o fermă zootehnică ecologică şi un teren pentru sport în aer liber. Din suprafaţa de 14 hectare doar 3,7 vor fi ocupate de clădiri.”

(foto Florin Ghinda, Sarmizegetusa, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. avatar

    Buna idee , eu sant unul dintre cei ce vor ca dacii sa re-ocupe locul pe care il merita in istoria noastra . Imi place si ideea blogului , era nevoie de asa ceva .

Comentează