Săptămâna culturii @ Timișoara. VEZI PROGRAMUL!

0

SĂPTĂMÂNA CULTURII – EDIŢIA A V-A. FILOSOFIE ȘI ȘTIINȚĂ

Ştiinţa nu are nevoie de mistică şi mistica nu are nevoie de ştiinţă, dar omul are nevoie de amândouă. Fritjof Capra

În ce măsură este mecanica cuantică o continuare a teoriei atomice a filosofului Democrit? Cum a explicat filosofia stoică inteligenţa materiei?

Sunt fascinante momentele în care Filosofia şi Ştiinţa şi-au intersectat viziunile în concluzii congruente. Ce spectacol al minţii şi al sufletului ne oferă revelarea înţelegerii chiar şi a unei frânturi din Misterele Omului şi ale Universului!
Vă invităm în cadrul celei de-a V-a ediţii a Săptămânii Culturii să realizăm un studiu comparat a două din cele patru căi ale cunoaşterii, forţe creatoare ale oricărei civilizaţii: FILOSOFIA ŞI ŞTIINŢA.

Programul ediţiei a V-a a Săptămânii Culturii:

Vineri, 13 iunie, 18:30
Conferinţă: Cheile interpretării Vieţii… după stoici (Conferenţiar: Dorin Stratan)
Prezentare: Universul inteligent
Sâmbătă, 14 iunie, 20:00
Film Documentar: Frumuseţea cosmosului (durată: 50’)
Duminică, 15 iunie, 18:00
Film documentar: Egiptul antic, pământ iubit (durată: 33’)Egiptul antic, pământ renăscut (durată: 25’) și Egiptul antic, pământ etern (durată: 28’).
Luni, 16 iunie, 18:30
Conferinţă: Grecia antică: Cunoașterea și înțelepciunea filosofilor pre-socratici (Conferenţiar: Laurenţiu Lancea)
Prezentare: Naşterea Universului: mituri, ipoteze, perspective
Marţi, 17 iunie, 18:30
Conferinţă: Destin și legea compensației în Buddhism (Conferenţiar: Alis Brebu)
Prezentare: Reflecții despre Taofizică
Miercuri, 18 iunie, 18:30
Conferinţă: Misteriile Egiptului Antic: Cerul, Pământul, Omul  (Conferenţiar: Monica Varga)
Prezentare: Legile armoniei în Univers
Evenimentul Săptămâna Culturii este organizat de membrii voluntari ai Asociaţiei Culturale Noua Acropolă cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Timişoara.

Vă aşteptăm!

Intrarea este liberă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.