Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna culturii la Timișoara, 19 – 24 aprilie 2012. Vezi programul evenimentelor!

0
SĂPTĂMÂNA CULTURII ediţia a III-a
 
19 – 24 aprilie 2012, Universitatea de Vest Timişoara
O călătorie documentată prin marile civilizaţii ale lumii
Asociaţia culturală NOUA ACROPOLĂ şi OSUT, împreună cu Primăria Municipiului
Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, vă provoacă la o săptămână de educaţie şi cultură.
Săptămâna culturii va fi găzduită în  Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara,
în perioada 19-24 aprilie.
Dintre evenimentele propuse: prelegeri filosofice; proiecţii de filme documentare;
concurs de eseuri; recitaluri de Hang, sitar, flaut şi chitară.
Le propunem tuturor participanţilor o călătorie virtuală prin centrele civilizatorice ale lumii antice, din care se păstrează încă numeroase dovezi ale puterii de creaţie a Omului.
Egiptul antic, Florenţa – centrul Renaşterii, lumea etruscă, conducătorii înţelepţi sau stăpâniţi de forţa creatoare ca: Marcus Aureliu sau Ludovic al II-lea al Bavariei sunt prezentaţi prin intermediul filmelor documentare, invitându-vă să le pătrundeţi misterul.
Proiecţiile de film vor fi completate de conferinţele Interpretarea esoterică a Primăverii lui Botticelli şi Soluţii filosofice pentru depăşirea limitelor. Caleidoscopul cultural va fi întregit de expoziţiile de reproduceri arheologice din cultura egipteană, grecească şi romană, însoţite de explicaţii ale simbolurilor reprezentate.
Scopul călătoriei este redescoperirea valorile esenţiale pe care se poate construi omul puternic, vertical, capabil să supravieţuiască şi deopotrivă să construiască forme civilizatorice pentru sine şi pentru cei din jurul său.
Săptămâna culturii se va încheia cu două recitaluri pline de magie, iar pe durata evenimentului, aşteptăm răspunsuri la provocarea culturală lansată de noi sub forma unui concurs de eseuri cu tema: Rolul culturii în transformarea individuală. Termenul limită este 21 aprilie, ora 18:00.
Eseurile se vor transmite la adresa: na-timisoara@noua-acropola.ro cu menţiunea: PENTRU CONCURSUL DE ESEURI.
Cele mai frumoase lucrări vor fi premiate cu cărţi de filosofie şi psihologie, cu taloane de reducere de 50% pentru înscrierea la Cursul de introducere în filosofie şi psihologie şi cu reproduceri arheologice din culturile antice: Egipt (Nefertari, Scarabeu), Azteci (Calendarul aztec), Grecia (Ahile), Roma (Hermes şi Afrodita), Tracia (Cavalerul trac).
Mulţumim pe această cale tuturor colaboratorilor şi partenerilor media, pentru continuitatea în sprijinirea culturii şi educaţiei: biroul de traduceri JUST, EVIVE.ro, romaniapozitiva.rotimisoreni.ro, timisoaraAzi.ro.
Vă invităm să aflaţi mai multe informaţii despre evenimentul Săptămâna Culturii pe site-ul nostru www.noua-acropola.ro

Agenda evenimentului:

19 aprilie, joi
18:30 Proiecţie de film documentar: Egiptul antic, pământ iubit (45’)Egiptul antic, pământ renăscut (45’)Egiptul antic, pământ etern (45’)
Expoziţie de reproduceri arheologice egiptene şi prezentarea cărţii Teba de Jorge Angel Livraga Rizzi.
20 aprilie, vineri
18:30 Proiecţie de film documentar: Etruscii, pelegrini în eternitate (50’)
19:30 Proiecţie de film documentar: Marcus Aurelius, împăratul filosof (40’)
21 aprilie, sâmbătă
18:30 Proiecţie de film documentar: Florenţa, steaua Renaşterii (45’)
19:30 Conferinţă: Interpretarea esoterică a Primăverii lui Botticelli, conferenţiar: Monica Varga
(prezentare însoţită de materiale vizuale)
 
22 aprilie, duminică
18:30 Proiecţie de film documentar: Hercule şi probele vieţii (40’)
19:30 Conferinţă: Soluţii filosofice pentru depăşirea limitelor, conferenţiar: Monica Varga
Expoziţie de reproduceri arheologice din cultura greco-romană şi prezentarea cărţii Eroul cotidian şi  Pentru o mai bună cunoaştere de sine de Delia Steinberg Guzmán.
23 aprilie, luni
18:30 Recital de HANG  – instrument muzical care deschide porţile cerului şi ale inimii, susţinut de Iulian Lazarciuc.
20:00 Proiecţie de film documentar: Ludovic al II-lea, Împăratul Lebădă (52’)
24 aprilie, marţi
18:30 Proiecţie de film documentar despre astronomie: Frumuseţea cosmosului (40’)
19:30 Prezentarea CURSULUI  INTRODUCTIV  DE  FILOSOFIE  ŞI  PSIHOLOGIE
20:30 Recital: Sunete de sitar, flaut, chitară şi voce susţinut de Farkas Szilamer Gabriel.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.