SĂPTĂMÂNA CULTURII @ TIMIȘOARA: Fenomenul Renaşterii – Ideile care au schimbat lumea

0

Afis Saptamana Culturii VI

Locul de desfăşurare: Sediul Asociaţiei Culturale Noua Acropolă din Timişoara, str. 1 Decembrie 1918, nr. 82 (aproape de intersecţia străzii Cluj cu liniile de tramvai)

Furtuna mării nu face atâta zgomot cu mugetul ei, cât face dorinţa nemăsurată
de a şti a inimii umane – Leonardo da Vinci

Renaşterea a fost acel moment de cotitură din istoria umanităţii care continuă să fascineze şi azi, după mai bine de 600 de ani de la naşterea sa în Italia secolului al XIV-lea.
Dar care a fost forţa spirituală din spatele acelei schimbări culturale revoluţionare la care ne referim azi ca fiind Renaşterea? Dacă privim dincolo de extraordinarele realizări din domeniul picturii, sculpturii, arhitecturii sau astronomiei, întâlnim o perspectivă filosofică care promova modelul omului liber, responsabil pentru destinul propriu şi activ din punct de vedere social, preocupat de teme inspirate din scrierile filosofilor antici, precum nemurirea sufletului, locul omului în Univers, reconectarea omului cu natura, dragostea ca motor al vieţii şi al creaţiei.

Seduşi de promisiunea progresului tehnologic, am uitat oare propria noastră moştenire spirituală? Au fost oare geniul şi idealismul unor personalităţi ca Giordano Bruno, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Donatello, Filippo Bruneleschi, Copernic sau Galileo Galilei doar o apariţie arbitrară şi irepetabilă?

Credem că o reîntâlnire cu Renaşterea italiană poate deveni un catalizator al propriei noastre renaşteri interioare: o reînnoire a acelui spirit al unei filosofii atemporale care, încă o dată, dezvăluie o parte din acel mare mister care este viaţa, pentru ca noi să o putem trăi mai profund.

Dacă sunteţi interesaţi să descoperiţi mai multe despre ideile care au însufleţit această epocă, vă invităm să participaţi la a VI-a ediţie a Săptămânii Culturii, organizată de membrii voluntari ai Asociaţiei culturale Noua Acropolă.

Programul evenimentului:

Duminică, 7 iunie
10:00 – 17:00 Vizitarea ghidată a expoziţiei: Pe urmele geniilor Renaşterii
10:00 Povestea sunetului – Atelier de muzică pentru copii
10:00 Atelier de pictură pe basorelief pentru copii
11:00 Proiecţie de film documentar – Florenţa, steaua Renaşterii

Luni, 8 iunie
19:00 Vizitarea ghidată a expoziţiei: Pe urmele geniilor Renaşterii
19:00 Povestea sunetului – Atelier de muzică pentru tineri

Marţi, 9 iunie
19:00 Conferinţă: Lorenzo Magnificul sau despre ştiinţa guvernării (prezintă: Laurenţiu Plăcintă)
20:00 Masă rotundă: Când ştii că eşti cetăţean al lumii?

Miercuri, 10 iunie
19:00 Conferinţă: Interpretarea esoterică a Primăverii lui Botticelli (prezintă: Iulia Pantelimon)
20:00 Masă rotundă: Arta renaşterii interioare

Pentru mai multe informaţii şi înscriere la ateliere vă rugăm să ne contactaţi la 0744 635 490 sau prin e-mail: na-timisoara@noua-acropola.ro (mailto:na-timisoara@noua-acropola.ro) .

Intrarea este liberă.
Vă aşteptăm cu drag!

Pentru mai multe informatii:
Telefon: 0744 635 490
Email: mailto:na-timisoara@noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează