Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rowmania Fest din nou pe val! Festivalul lui Ivan Patzaichin ajunge la Tulcea, 1-2 septembrie. VEZI PROGRAMUL!

0

Rowmania Fest a ajuns la ediția a doua și se anunță două zile pline la Tulcea! Sâmbătă și duminică vor fi competiții de vâslit în canotcă pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concerte și târguri de proiecte de dezvoltare durabilă în Deltă, dar mai ales atmosfera de energie pozitivă pe care o degajă invariabil Ivan Patzaichin în tot ceea ce face, și pe care a reușit s-o facă marca înregistrată a acestui festival.

Vedetele acestei ediţii sunt canotcile de 10+1 (Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe), ambarcațiuni originale care au fost testate în edițiile dela Viena, Bratislava și Budapesta ale competiției „Danube Connection“, a cărei etapă finală este acum la Tulcea.Și avem și cai! Și biciclete!

„E o mare bucurie să fim din nou aici, la a doua ediție a RowmaniaFest. Primul lucru pe care vreau să-l spun este că sunt foarte recunoscător tuturor celor care ne-au sprijinit, și astfel m-au ajutat pe mine personal să mă țin de cuvânt: am spus anul trecut că vom face din acest eveniment o tradiție, și că îl vom transforma într-un festival internațional. Iată că acum am pus Tulcea pe harta turismului de bun simț și pe cea a iubitorilor de sporturi nautice din toată Europa. Așa se face că avem aici prieteni din Ungaria, din Slovacia și Austria, locuri pe care noi le-am vizitat astă-vară, în etapele premergătoare ale concursului de canotcă 10+1. Iar cea de-a treia ediție, la care deja lucrăm, va întrece cu siguranță toate așteptările“ a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului.

La fel ca la prima ediție, vom deschide cu defilarea pe Dunăre a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov. Campionii românii vor trage la rame alături de Wichmann Tamás (Ungaria) – medaliat olimpic și etern rival al lui Ivan Patzaichin.

Pentru ca Festivalul este, pe lângă o ocazie de a ne bucura de mișcare, și o vitrină pentru inițiativele sociale de care pot beneficia oamenii Deltei, vom organiza pe Faleză un Târg al proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării, care va putea fi vizitat în ambele zile până seara. În același context, în cursul după amiezii de sâmbătă va avea loc masa rotundă “Inovare în dezvoltare durabilă în Delta Dunării“.

Competiția internațională de canotcă 10+1 „Danube Connection“ va avea o etapă locală sâmbătă, iar câștigătorii acesteia vor participa duminică la etapa finală, alături de echipajele finaliste în edițiile din Viena, Bratislava și Budapesta, desfășurate în cursul lunii iulie. La etapa locală vor lua parte peste zece bărci, printre care cea a pompierilor, a penitenciarului, a bloggerilor, a comunităţii ruşilor lipoveni, a organizaţiilor non-guvernamentale, a jurnaliștilor și, nu în ultimul rând, cantoca echipei festivalului, în formatul de 10+Ivan Patzaichin!

Rowmania promovează turismul de bun simț și mișcarea în aer liber pe jos, cu barca, cu bicicleta sau pe cal. De aceea, vom încerca să le avem pe toate la Festival, pentru că ne dorim o infrastructură verde atât pe uscat cât și pe apă. Sâmbătă ne vom bucura de oprirea în oraș a cicliștilor din European Cycle Tour (ECT), foști oficiali de nivel înalt din instituțiile europene, care au plecat pe 21 august de la Vidin(Bulgaria) în cea de-a treia etapă a turului lor „De la Pădurea Neagrăla Marea Neagră“, pe care o vor încheia la Tulcea. Duminică, după defilarea cailor de rasă de la Clubul HipicReal Racing, va avea loc pe Dunăre competiția pescărească tradițională „Ivan Patzaichin“, la care pot lua parte numai pescari autorizați din localitățile Deltei. În cursul după amiezii îi vom întâmpina pe maratoniștii din Tour International Danube (TID), care au plecat din Pădurea Neagră la jumătatea lunii iunie, și au vâslit în caiace și schifuri pânăla Tulcea, de unde vor pleca mai departe spre vărsarea Dunării în mare.

În fiecare zi vom avea spectacolul comunităților locale (dedicat minorităților etnice din nordul Dobrogei), iar seara proiecții de filme și concerte de rock n’ row (Bandidos, Grimus, Foișorul de Folk, Partizan, Leo Iorga & Pacifica). Dintre filmele difuzate la Festivalul Internaţionalde Film  Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe, la începutul lui august, am ales pentru sâmbătă filmul lui Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră“, câștigătorul Trofeului Anonimul, iar pentru duminică seara „Piroga“, regia Moussa Touré, film selecţionat în competiția de lungmetraj. Inaugurăm astfel un nou spațiu al Festivalului, Piața Civică, unde proiecțiile se vor desfășura în paralel cu concertele de pe Faleză.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 și DC Communication, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea şi al Consiliului Județean Tulcea.

Organizatorii mulțumesc tuturor prietenilor fără ale căror contribuții a doua ediție a Festivalului nu ar fi existat: Apa Nova, Aqua Carpatica, Deltacons Tulcea, MOL România, Tour International Danubien (TID), Fundaţia Anonimul, Raiffeisen Bank, Domeniile Sâmbureşti, Heineken, TVR, Radio România Actualități, Adevarul, Hotnews, GSP.ro, Gazeta Sporturilor, Antena 3, Observator, Money.ro, 24-FUN, Radio Delta, Kamikaze, totb.ro, Decât O Revistă, Dordeduca.ro, Metropotam.ro, Zeppelin.ro, Feeder.ro, Port.ro, Yachting Pleasure, Yacht Expert, iubesctulcea.ro.

www.rowmania.ro, www.patzaikin.com, www.turismlent.ro

Facebook:

facebook.com/RowmaniaPatzaichin

facebook.com/PATZAIKIN

facebook.com/RowmaniaCrisan

 

ROWMANIA FEST 2012

PROGRAM Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle

Tulcea, 1 – 2 septembrie 2012

Sâmbătă, 1 septembrie

12:00 – 12:30                       Deschiderea oficială a festivalului (Faleză)

–       Trei campioni olimpici români ai sportului cu vâsle și un campion din Ungaria (etern rival sportiv al lui Ivan Patzaichin) – Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov, respectiv Wichmann Tamás – vor face o demonstraţie de „tras la rame“ în canotcă, pe Dunăre, pe traseul Şantierul Naval – Pontonul Festivalului (Pontonul Administrației Portului Tulcea). Cursa va fi urmărită de la nivelul apei și transmisă video în direct. (Faleză-Ponton)

–       Cuvânt de deschidere (Faleză-Ponton)

12:30 – 13:00                       Deschiderea oficială a Târgului proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării (pe Faleză, în dreptul ARBDD)

Târgul proiectelor va fi deschis vizitatorilor în zilele de 1 septembrie (12:00 – 18:00) şi 2 septembrie (10:00-18:00). Participă peste zece organizaţii nonguvernamentale şi instituţii care derulează proiecte de dezvoltare durabilă cu impact în zona Deltei, proiecte de realizare infrastructură și de promovare a turismului lent etc.

12:00 – 18:00                       Slow Fish – Demonstrații culinare cu preparate din pește (Faleză)

13:30 – 16:30                       Danube Connection – Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri – COMPETIȚIE ECHIPE TULCEA (lacul Ciuperca)

(concurează echipe formate din: reprezentanți ai instituțiilor din Tulcea și ai companiilor private locale, jurnaliști, artiști și amatori ai sportului cu vâsle, echipa Rowmania condusă de Ivan Patzaichin etc.)

16:00 – 19:00                      Întâmpinarea participanţilor la Tour International Danubien (TID) (Faleză – Ponton)

                                                – Peste 100 de participanți la TID vor sosi sâmbătă la Tulcea, pentru 2 zile. De aici vor pleca în cea mai spectaculoasă etapă din tur (Tulcea / Murighiol / Sfântu Gheorghe).

– Cele mai interesante bărci vor fi expuse într-o zonă specială.

– TID este un proiect internaţional, demarat acum 50 de ani. Echipele din ţările riverane Dunării şi din alte colţuri ale lumii vâslesc aproximativ 2516 km, de la izvoare până în Deltă (Ingolstadt, Germania – Sfântu Gheorghe, România). (Detalii pe www.tidromania.ro).

16:00 – 18:00                      Spectacolul Comunităţilor Locale I (Faleză-Scenă)

Promovarea diversităţii etnice, lingvistice şi culturale a minorităţilor din Dobrogea de Nord. Fiecare comunitate locală va prezenta un moment artistic (ansambluri de muzică şi dans) de aproximativ 15 minute.

16:30 – 18:30                       Masă rotundă cu tema Inovare în dezvoltare durabilă în Delta Dunării“ (Hotel Esplanada)

Subiecte:

  • Turism responsabil: Rowmania, un proiect pilot; importanța unei infrastructuri de turism coerente și funcționale; avantaje pentru comunitate și beneficii pentru turiști
  • Acțiunea LEADER, prezentarea celor 5 GAL-uri din județul Tulcea și a planurilor de dezvoltare locală, sprijinul PNDR pentru asociere

 

(masă rotundă organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Biroul Regional Brăila al USR RNDR, autorități județene și locale, organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, media)

19:00                                     Festivitatea de premiere Concurs 10 + 1 (Competiţia Tulcea) și TID (Faleză – Scenă)

20:00 – 23:00                     Concerte Rock n` Row – BANDIDOS, GRIMUS (Faleză-Scenă)

20:30                                   Proiecţie de film: Toată lumea din familia noastră, regia: Radu Jude, România/Olanda, 107 min.

Trofeul Anonimul – Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul 2012 (Piaţa Civică)

Duminică, 2  septembrie

10:00 – 18:00                       Târgul proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării (pe Faleză, în dreptul ARBDD)

Participă peste zece organizaţii nonguvernamentale şi instituţii care derulează proiecte de dezvoltare durabilă cu impact în zona Deltei, proiecte de realizare infrastructură și de promovare a turismului lent etc.

11:00 – 12:00                       Defilarea cailor de rasă ai Clubului Hipic Real Racing din Tulcea  (Faleză-Ponton)

11:00 – 18:00                       Slow Fish – Demonstrații culinare cu preparate din pește (Faleză)

12:00 – 13:00                       Competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele din localităţile Deltei (Plecare: Pontonul Festivalului, Startul: Mila 36, Sosire: Pontonul Festivalului).

13:00                                     Festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei “Ivan Patzaichin” (Faleză-Scenă)

15:00 –16:30                       Danube Connection – Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri – COMPETIȚIE ECHIPE VIENA, BRATISLAVA, BUDAPESTA, TULCEA, TID (lacul Ciuperca)

17:00 – 19:00                      Spectacolul Comunităților Locale II (Faleză-Scenă)

17:30                                     Festivitatea de premiere – Danube Connection – Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 (Faleză-Scenă)

19:30 – 23:00                      Concert Rock n` Row – Foişorul de FOLK, PARTIZAN, LEO IORGA & PACIFICA (Faleză-Scenă)

20:30                                   Proiecţie de film: Piroga / La Pirogue, regia: Moussa Touré,  Franţa/ Senegal/ Germania, 86 min.

                                             Competiție lungmetraj – Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul 2012 (Piaţa Civică)

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.