Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ROVINHUD Wine Show Timișoara – Vin, Calitate și Caritate

0

La acest sfârșit de săptămână, între 16 și 18 noiembrie, are loc, la Timișoara, a V-a ediție a ROVINHUD Wine Show, o ocazie de răsfăț pentru iubitorii vinului de calitate și pentru cei ce doresc să aducă o contribuție pozitivă în viața persoanelor cu dizabilități. Astfel, profitul obținut la ediția din acest an va fi investit într-un nou serviciu de dezinstituțuinalizare a persoanelor cu dizabilități, UnLoc. UnLoc va furniza servicii de locuire, sociale și sprijin individualizat pentru persoane dezinsituționalizate și va promova locuirea în comunitate ca un drept fundamental, implicând, ca mentori și voluntari, membri ai comunității.

Pasionați sau doar curioși, persoane dornice să învețe mai multe despre vinurile bune din România și de peste hotare, sunt așteptați la Hotel Timișoara, să petreacă cel putin o zi, alături de prieteni noi sau vechi, degustând cele peste 360 de vinuri prezentate de crame și distribuitori, atent selecționați de către organizatori.

În cadrul evenimentului vor fi organizate și o serie de masterclasuri cu participarea pro-bono a unor experți naționali și internaționali. Printre cele mai așteptate masterclassuri se numără: Vinurile cu personalitate – episodul 3 cu Luiz Alberto fondatorul #winelover, Vinurile Vulcanice prezentate de Master Sommelierul canadian John Szabo, Vinurile Europei de Est cu Caroline Gilby Master of Wine (MW) și Roseurile Dunării cu Elizabeth Gabay MW. Vor fi prezentate și șampanii, vinuri de desert din Tokaj, sherry-uri fabuloase cu singurul ”Certified Sherry Educator” din România – Kormos Zoltán și vor avea loc degustări verticale, un masterclass de supertoscane și Amarone, dar și de soiuri autohtone românești, toate acestea fiind oferite publicului larg profesionist sau oricărui participant dornic să învețe mai multe despre vin.

Pe lângă vinuri, vizitatorii vor putea să se bucure și de brânzeturi excepționale realizate după rețete italienești și produse de către Asociatia Curtea Culorilor, o întreprindere socială care susține procesul de dezinsituționalizare și incluziunea unor tinere care au un loc de muncă decent și o viață demnă. Brânzeturile vor fi prezentate pe un tocător din lemn masiv produs de Kenosis Design, un atelier ce produce obiecte de design interior și mobilier, unde sunt angajate persoane de etnie rromă din comunitatea locală, din Cerneteaz, județ Timiș.

Ediția de anul acesta are și două premiere. Pentru prima data în istoria festivalului, materialele de promovare sunt realizate de către doi artiști locali, fiind rezultatul unei colaborări creative între Lia Pfeiffer de la Atelierul De Pufosenii și Dan Ungureanu, printre altele, ilustratorul cărții Spune-mi Eli.

În plus, în cadrul ultimului masterclass al ediției actuale va fi decernat, pentru prima dată în România, premiul ”Vinificatorul anului”. Acesta va fi ales de către ceilalți vinificatori din România, iar duminică, 18 noiembrie, începând cu ora 17.30, câștigătorului i se vor alătura experții în vin, și prieteni ai festivalui, Caroline Gilby MW, Elizabeth Gabay MW, John Szabo MS și Luiz Alberto pentru un masterclass deosebit: 5 years, 5 wine experts and the Winemaker of the year.

Mai multe informații despre eveniment se găsesc pe rovinhud.ro şi pe Facebook.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomaniaPozitiva. Mai multe informatii pe www.lucianilica.net.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.