Romanian Music Expo a reprezentat excelența muzicii clasice românești la Classical: NEXT

0

Săptămâna trecută, șase dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică clasică din România au reprezentat țara la Berlin, în cadrul conferinței internaționale Classical:NEXT, un eveniment de prim rang pentru profesioniștii din domeniu.

Classical ME, în colaborare cu Artexim, a reunit Festivalul „George Enescu”, Festivalul Eufonia, Festivalul SoNoRo, Festivalul Classix, Festivalul ICon Arts și Romanian Chamber Orchestra în cadrul standului Romanian Music Expo, inițiativă ce a evidențiat realizările și bogăția culturală a festivalurilor românești, urmărind să construiască conexiuni și colaborări durabile în cadrul comunității globale de muzică clasică. 

În perioada 14-16 mai, standul Romanian Music Expo a devenit un centru de activitate pentru peste 150 de profesioniști care au poposit la discuții alături de Graziella Duma, reprezentant Artexim, Ovidiu Andriș, resprezentant Filarmonica Banatul Timișoara, și Szabo Csongor Zsolt, reprezentant Classical ME în cadrul expoziției. 

O viziune pentru schimburi culturale

Cristina Uruc, director Artexim, subliniază importanța acestei colaborări:

„Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu”, alături de celelalte cinci festivaluri partenere, evidențiază moștenirea culturală a festivalurilor din țară, promovând conexiuni și colaborări valoroase în cadrul comunității globale de muzică clasică. Participarea noastră, ca întreg, la Classical:NEXT nu doar că a îmbunătățit vizibilitatea muzicii clasice românești, dar a deschis și noi oportunități pentru schimburi culturale și dezvoltare artistică. 

Standul Romanian Music Expo a reconfirmat faptul că avem o viziune comună în promovarea patrimoniului muzical național și a României, ca țară a culturii. Suntem încrezători că întreaga experiență va inspira proiecte și parteneriate viitoare, îmbunătățind peisajul cultural al țării și nu numai.”

O moștenire a excelenței

Classical ME a început, în urmă cu doi ani, să pună noi baze în promovarea conexiunilor internaționale prin intermediul Classical ME Summit, un proiect ce urmărește îmbunătățirea modului în care muzica clasică, artiștii și alți profesioniști din domeniu se raportează la evoluția și provocările actuale ale sectorului. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a creșterii competențelor, a relevanței metodologiilor și conexiunii la nevoile muzicienilor și a sectorului muzicii clasice în ansamblu.

„Participând la conferința internațională Classical:NEXT, nu numai că am prezentat bogata moștenire și realizările din muzica clasică românească, dar ne-am implicat activ și în discuții globale care modelează viitorul industriei. Această participare ne-a permis să culegem informații, să facem schimb de idei și să creăm parteneriate care vor conduce la dezvoltarea scenei muzicale naționale.”, declară Simona Herczeg, Director de program pentru Classical ME. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.