Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România neîmblânzită – peste 18 locuri din țara noastră, minunat surprinse

0

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ, UN DOCUMENTAR UNIC DESPRE NATURA,

DIN 13 APRILIE ÎN CINEMATOGRAFELE DIN ÎNTREAGA ȚARĂ

UNELE LUCRURI TREBUIE PĂSTRATE AȘA CUM SUNT

Un film eveniment oferit de Auchan Retail România

București, 3 aprilie 2018 – Pe 13 aprilie va avea loc în cinematografe premiera filmului ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ, un film eveniment produs și oferit de Auchan Retail România și distribuit în cinematografe de Transilvania Film. Cel care nareaza acest spectacol veritabil al naturii este Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai apreciați actori pe care îi are România.

Filmările au durat 12 luni, din dorința de a reda toate cele 4 anotimpuri prezente în țara noastră, și, pe parcursul acestora au fost străbătuți în total peste 80.000 km. Echipa de filmare a ajuns în peste 18 locuri din România, printre care menționăm: Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamț, Peștera Urșilor, Munții Apuseni, Viscri, Râul Mures, Dunărea, Porțile de Fier, Parcul Național Cheile Beusnița.

Filmul relevă o călătorie care începe de pe crestele împădurite ale Carpaților (unde urșii, lupii și râșii sălășluiesc liberi) și ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării (locul din care pelicanii își iau zborul, și unde șerpii de apă înoată în adâncuri). În aceste tărâmuri, destinele viețuitoarelor sunt dictate de anotimpuri. Vom descoperi împreună cum arată un an din viața acestor făpturi legendare. Ele reușesc să îndure iernile aspre până în primele luni de primăvară; navighează printre pericole pentru a ajunge la recompensele pe care le aduce vara, pentru a intra din nou în cursa pentru supraviețuire, toamna.

“Am descoperit foarte multe lucruri pe care nu le știam și-mi dau seama câte ar mai fi de învățat, de cunoscut, de știut. Felul în care a fost făcut acest film, felul în care vocea domnului Victor Rebengiuc a povestit, a țesut și cu umor și cu poezie și cu farmec și cu naturalețe, stârnește interesul și vreau să sper că și interesul foarte multor oameni tineri, ca ei să cunoască aceste lucruri.”, a declarat Maia Morgenstern, unul dintre ambasadorii filmului.

România neîmblânzită este cel mai frumos și mai emoționant film realizat până acum despre natura și viața sălbatică de la noi. Silueta de monstru preistoric a morunului în Dunăre, ursul și haita de lupi care își dispută o carcasă de cerb sau Făgărașul între Vânătarea lui Buteanu și Moldoveanu, surprins parcă în momentul celui mai magic apus din lume, sunt doar câteva dintre imaginile ce vor deveni iconice și vor redefini imaginarul nostru colectiv legat de cum ne reprezentăm sălbăticia.”, a declarat alpinistul Alex GĂVAN, ambasador al filmului.

Alături de aceștia, filmul are privilegiul de a fi susținut de personalități, precum actrița Oana Pellea, violonistul Alexandru Tomescu, gimnasta Andreea Răducan, jurnalistul și omul de televiziune Marius Constantinescu sau cosmonautul Dumitru Prunariu.

Sper ca cei care vor vedea România neîmblânzită să fie plăcut impresionați să descopere o partea a țării lor despre care poate nici nu știau că există și ca acest film să îi motiveze să petreacă mai mult timp în natură, să se bucure mai mult de ea.”, a declarat regizorul filmului, Tom Barton.

 

SINOPSIS

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ va dezvălui toate aceste povești incredibile.

Vă invităm să ne însoțiți într-o călătorie care vă va dezvălui un an din viețile  variatelor plante, insecte și animale de pe teritoriul României, trecerea lor prin toate cele 4 anotimpuri, încă prezente în țara noastră.

Filmul este produs de Auchan Retail România și de ONG-ul de mediu The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence. În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film. Începând cu 13 aprilie 2018, va putea fi văzut în peste 70 de cinematografe din 37 de orașe.

AUCHAN RETAIL ROMÂNIA

Auchan Retail România are în portofoliu 33 de hipermarketuri și o rețea de magazine MyAuchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, peste 10.000 de angajaţi,  o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent. Auchan România realizează o serie de acțiuni importante pentru promovarea activităților de responsabilitate socială şi integrare a tinerilor, dar şi programe pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejează mediul.  www.auchan.ro

OFF THE FENCE

Apărută în 1994, Off the Fence este o companie de producție independentă specializată în filme de non-ficțiune dedicate pieței internaționale.

 Off the Fence creează programe cu focus pe calitate înaltă, integritate și inovație, aducând o perspectivă proaspătă și o valoare ridicată a producției într-o diversitate de genuri. Catalogul lor conține peste 6,000 de ore de istorie naturală, știință, stil de viață, istorie și documentare și au fost premiați cu peste 80 de trofee, printre care și cel al Royal Television Society și Emmy.

Compania lucrează îndeaproape cu case de producție consacrate, dar și cu noi profesioniști talentați, și, cel mai important, folosește expertiza și localnicii de pe teren pentru a da naștere unor filme și seriale pline de frumusețe, inspirație, dar și de informații.

 Off the Fence se mândrește cu filmările sale despre istoria naturală – unele dintre cele mai recente și cele mai importante producții de lungmetraj explorează problemele de conservare din prezent și au fost de mare impact în răspândirea starii naturii.

Off The Fence Productions are colaborări de lungă durată cu Discovery Channel și National Geographic, producând mai multe episoade din serii de istorie naturală care au în focus sălbăticia și peisaje de pe toate continentele lumii.

TRANSILVANIA FILM

Transilvania Film este o companie de distributie de film independent care a apărut ca răspuns la maturizarea publicului de film din România, public ce în ultimii ani a devenit tot mai interesat de cinematografia de artă. Fondată de aceași echipă care a pus bazele Festivalului Internațional de Film Transilvania, compania și-a propus să îmbogăţească oferta de filme din cinematografele româneşti prin câteva producţii deosebite, filme independente de mare succes atât la box office, cât şi în marile festivaluri ale lumii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.