Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rețetă tradițională din Maramure: Ciurigăi

1

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta maramureșeană ”Ciurigăi” a fost primită de la Pensiunea Ideal, Baia Mare (Maramureș) și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

 

20Ingrediente:

  • 1 kg făină Arpis 000
  • 4 ouă
  • 100 g untura
  • 20 g drojdie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g zahăr
  • Sare
  • 400 ml lapte
  • Ulei Arpis pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle separate, drojdia se înmoaie în lapte cald.

Se amestecă făina Arpis cu ouăle și se toarnă treptat laptele cald, zahărul tos, zahăr vanilat și untură. Se frământă până se formează un aluat mai vâscos.

Aluatul se împarte în două părți egale și se întinde până se obține o foaie de aluat subțire, se taie în formă de romb la mijlocul fiecărui romb se face un orificiu iar unul dintre colțurile rombului se trece prin acel orificiu.

Într-o tepșă (tigaie) se pune suficient de mult ulei Arpis încât ciurigăii să fie înăbușiți. Se prăjesc la o temperatură ridicată până prind o pojghiță aurie. Înainte de a fi serviți se trec prin zahăr pudră.

15

Despre Pensiunea Ideal

Pensiunea Ideal este amplasata in Centrul Vechi al orașului Baia Mare, din județul Maramureș, fiind foarte aproape de: Turnul lui Ștefan, Centrul Milenium, Parcul și ștrandul municipal, Muzeul de Istorie, Dealul Florilor.

Pensiunea Ideal este una dintre noile pensiuni din Baia Mare, situate pe malul râului Sasar, si printre puținele pensiuni din centrul istoric, care oferă cazare la un preț ideal.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Comanescu Photography, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Maramureș au fost puse la dispoziția proiectului de Pensiunea Ideal, Complex Lostrița și Pop Alina, bloger culinar Dulce si Sarat.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.