Reţetă maramureşeană de post: Mămăligă cu ceapă roşie

0

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta tradițională  de post” Mămăligă cu ceapă roșie” a fost oferită și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

5 webDin luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

Ingrediente:

  • Făină de mălai Arpis
  • Ceapă roșie
  • Ulei Arpis pentru călit ceapa

Mod de preparare:

Se pregătește o mămăligă tare din mălai Arpis.

Se taie ceapa roșie solzișori. Se călesc două-trei cepe tăiate, în puțin ulei, cu multă grijă pentru a nu le arde.

Cu lingura folosită la amestecarea cepei călite se iau bucăți din mămăligă și se pun într-o cratiță, pe rânduri. La sfârșit, se toarnă peste bucățelele de mămăligă toată ceapa friptă rămasă.

Despre Casa Oprescu

Deschisă în 2011 din dorința de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale și de a crea un concept de reîntoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații.

Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie, la prânzuri de afaceri în mijlocul naturii ori în saloanele decorate cu elemente specific  tradiționale.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Dragne Food Photographer, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Maramureș au fost puse la dispoziția proiectului de Pensiunea Ideal, Complex Lostrița, Casa Oprescu și Pop Alina, bloger culinar Dulce si Sarat.

Rețete fotografiate de Marius Dragne – fotograf culinar.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Facebook

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează