Reţeta dobrogeană: Chifteluţe din peşte alb, ca în Delta Dunării

1

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis şi a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului.

Rețeta ”Chifteluțe din pește alb” a fost primită de la Adrian Buzoianu, autorul cărții “Reţetele bunicului”.

6web

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

 

Ingrediente

1web

Cantitatea pentru 10 portii

1.         Peste alb cu cap   0,500 kg

2.         Paine alba              0,100 kg

3.         Oua                           0,050 kg – 1 ou

4.         Verdeata                 0,050 kg

5.         Ulei                            0,150 litru

6.         Ceapa                       0,150 kg

7.         Faina                        0,100 kg

8.         Piper                         0,001 kg

9.         Sare                           0,030 kg

 

Modul de preparare :

3webPestele alb se spală, se curăță, după care se înmoaie pâinea albă în apă. Dupa ce s-a înmuiat, pâinea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine.

Ceapa se curăță și se spală. Piperul se macină. Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa.

Dupa ce s-a tocat, se presară făină pe masa de lucru, se formează chiftelele, se dau prin făină și se bat puțin în palme.

Chiftelele se pun la prăjit în ulei incins și se prăjesc pe ambele părți.

Despre www.chefbuzu.com

Chef Buzu  este singurul site din Romania care promovează turismul culinar      

Dezvoltat iniţial ca o platformă online de reţete culinare, http://www.chefbuzu.com şi-a extins gama de servicii, mergând şi în direcţia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispoziţia proprietarilor de locaţii turistice, producătorilor particulari, cofetăriilor şi patiseriilor, servicii de promovare.

Mai multe datalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com.

 

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – noiembrie 2013 și este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

afis 3.82 web

Pensiunile din Dobrogea care au pus la dispoziția proiectului rețete tradiționale, sunt: Pensiunea Casa dintre Sălcii și Pensiunea Cherhana.

Rețetele dobrogene au fost preparate de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului “Descoperă tradițiile culinare românești”.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Facebook

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

Comentează