RESTART în muzică și artă, în orașul Satu Mare. Programul complet!

0

RestArt & Music Festival, cel mai mare eveniment cultural din acest sfârșit de an, din Satu Mare, se va desfășura în perioada 28 Noiembrie – 3 Decembrie 2014.

Prin RestArt & Music Festival Youth Edition ne mulăm atât pe un trend ascendent la nivel internațional, de promovare a tineretului în artă și cultură, dar urmărim, în același timp, și scopul asociației organizatoare – SamStudia.

unnamed

În ediția de anul acesta, vom avea în cadrul festivalului, alături de tradiționalul concert de jazz, două expoziții de fotografie, patru piese de teatru, un târg de carte ce va include și o bibliotecă mobilă și un concert educațional pentru copii.

Misiunea echipei RestArt & Music Festival este să aducă în faţa publicului sătmărean un eveniment de nivel înalt, care să satisfacă nevoia de cultură, dar şi să stimuleze creativitatea tinerilor.

Programul complet al festivalului:

 

TEATRU – 4 spectacole diferite: “Aceasta este libertatea” / ”Poker” / ”9 din 10” / ”4D”

28-30 Noiembrie, Sala Studio a Teatrului de Nord

În cadrul festivalului, vor avea loc 4 spectacole de teatru realizate de către tineri artiști consacrați la nivel național.

Cu această ocazie, va avea loc, în premieră în Satu Mare, o mini-stagiune REACTOR de creație și experiment, prin prezentarea a 3 spectacole de teatru, din care 2 au fost realizate în parteneriat cu Asociația Reciproca. Inițiatoarea Reciproca este Leta Popescu (regizorul a două dintre spectacolele prezentate), câștigătoarea premiului UNITER, la categoria debutant, cel mai renumit premiu din România, în domeniul teatral.

De asemenea, veți avea ocazia să luați parte la un al patrulea spectacol, realizat în cadrul proiectului Linia de Producție – proiect cultural derulat de Fabrica de Pensule.

Așadar, vă invităm să luați parte la următoarele spectacole inedite: ”Aceasta este libertatea” – 28 Noiembrie, ora 19:00  //  ”9 din 10” – 29 Noiembrie, ora: 17:00  //  ”Poker” – 29 Noiembrie, ora 20:00  //  ”În 4D” – 30 Noiembrie, ora 19:00.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la cafenelele partenere: Backdoor / Red Hat Café / The LINE / District 15, precum și de la Sala Studio a Teatrului de Nord (doar înaintea începerii spectacolelor). Prețul unui bilet întreg este de 15 RON, iar prețul unui bilet redus, pentru elevi și studenți este de 10 RON. De asemenea, aveți posibilitatea de a achiziționa abonamente, în care sunt incluse toate cele 4 spectacole, beneficiind astfel de o reducere de preț, astfel: abonament la preț întreg – 45 RON și abonament pentru elevi – 40 RON.

 

TÂRG DE CARTE & BOOKEXCHANGE

29-30 Noiembrie, orele 12:00 – 19:00, Grand Mall Satu Mare

Toţi pasionaţii de lectură, şi nu numai, sunt invitaţi la Târgul de carte, unde vor fi prezente edituri și librării din toată ţara, pentru a împărtăși cultură, educație și surse de informare. Cartea este cărămida de bază a dezvoltării societății, de aceea, prin acest eveniment, dorim să contribuim la stimularea interesului pentru cultură şi lectură.

În cadrul târgului va exista şi un Bookexchange, unde toţi cei prezenţi pot face schimb de cărţi.

Tot în cadrul târgului vom avea și o surpriză pentru toți sătmăreni pasionați de lectură. Victor Miron – inițiatorul proiectului ”Cărțile pe față” – va fi invitatul special, cu această ocazie lansându-și cea mai recentă operă a sa – cartea ”Cărțile pe față”.

 

CONCERT EDUCATIV PENTRU COPII

2 Decembrie, orele 11:00 – 14:00, Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”

Din dorința de a diversifica beneficiarii proiectului, festivalul propune și o activitate ce are ca scop introducerea în teoria muzicală a celor mai mici. Tinerii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani vor avea ocazia să participe la un concert simfonic, ce va fi prezentat asemenea unei povești, în care fiecare instrument muzical reprezintă un personaj și fiecare are propria poveste.

CONCERT JAZZ

3 Decembrie, ora 19:00, Filarmonica ”Dinu Lipatti

Concertul jazz din cadrul festivalului este un pilon important al întregului eveniment, care își propune să continue tradiția sătmăreană în materie de jazz. Cele trei formații formate din tineri artiști vor pe o scenă pe care au urcat multe personalități în materie de jazz, pe parcursul timpului, care au creat o tradiție, pe care noi ne dorim să o promovăm și dezvoltăm pe viitor. De aceea, vă propunem următorii tineri artişti: trio-ul vocal feminin 3 o’clock, Edi Gavril & Soso Frișan – 2 pianiști foarte talentați – și Delia Ivan & Her Band. Spectacolul este realizat în regia lui Nicole David, cu sprijinul Dalmei Kovács.

Biletele se pot achiziţiona, la preţul de 20 RON, din următoarele locaţii din Satu Mare: District 15, Backdoor, Red Hat Café, The LINE.

 

EXPOZIȚII DE FOTOGRAFIE

28 Noiembrie – 3 Decembrie, District 15 // 28 Noiembrie, mijloacele de transport în comun

O imagine spune mai mult ca 1000 de cuvinte! În cadrul festivalului, vor avea loc și două vernisaje inedite. Una dintre expoziții va ilustra experiențele din Africa ale unei sătmărence și va avea loc în perioada 28 Noiembrie – 3 Decembrie, în cafeneaua District 15.

Cea de-a doua expoziție va cuprinde unele dintre cele mai relevante opere de artă din cadrul Muzeului de Artă Satu Mare și va fi desfășurată, de asemenea, într-o locație inedită – unul dintre mijloacele de transport în comun din orașul Satu Mare.

Mai multe informaţii despre festival puteţi citi accesând site-ul: www.restartmusic.ro

Vă așteptăm, cu drag, să suținem împreună muzica și cultura în orașul Satu Mare!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.