Reabilitarea centrului istoric vechi al Aradului aduce la lumina vestigii importante

0

Au fost descoperite vestigii ale primei cetăţi construite pe actualul teritoriu al municipiului Arad

În cursul săpăturilor executate în cadrul proiectului intitulat „Reabilitarea centrului istoric vechi al Aradului” au fost descoperite vestigii ale primei cetăţi construite pe actualul teritoriu al municipiului reşedinţă de judeţ.
„Prin descoperirea acestor vestigii, aflate în apropierea Podului Traian a putut fi stabilit amplasamentul exact al fortificaţiei de epocă otomană, a cărei construcţie a început undeva în jurul anului 1551”, a declarat, luni, pentru Agerpres, dr.Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad, potrivit eurourbanism.ro

‘În jurul anului 1743, din dispoziţia împărătesei Maria Tereza, au început lucrările de construcţie a noii Cetăţi a Aradului, proiectată de Ferdinand Philipp Harsch în stil Vauban-Tenaille. Construită în formă de stea cu şase colţuri, cetatea era prevăzută cu trei rânduri de cazemate subterane şi mai multe rânduri de şanţuri, care puteau fi inundate la nevoie, la construirea acesteia fiind folosite o parte din materialele de construcţie reutilizabile de la vechea cetate, piatră, cărămidă şi chiar pământ, lucrările fiind finalizate potrivit documentelor vremii, în anul 1783’, a mai precizat dr.Peter Hugel.

Sursa: eurourbanism.ro

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează