Reabilitarea centrului istoric vechi al Aradului aduce la lumina vestigii importante

0

Au fost descoperite vestigii ale primei cetăţi construite pe actualul teritoriu al municipiului Arad

În cursul săpăturilor executate în cadrul proiectului intitulat „Reabilitarea centrului istoric vechi al Aradului” au fost descoperite vestigii ale primei cetăţi construite pe actualul teritoriu al municipiului reşedinţă de judeţ.
„Prin descoperirea acestor vestigii, aflate în apropierea Podului Traian a putut fi stabilit amplasamentul exact al fortificaţiei de epocă otomană, a cărei construcţie a început undeva în jurul anului 1551”, a declarat, luni, pentru Agerpres, dr.Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad, potrivit eurourbanism.ro

‘În jurul anului 1743, din dispoziţia împărătesei Maria Tereza, au început lucrările de construcţie a noii Cetăţi a Aradului, proiectată de Ferdinand Philipp Harsch în stil Vauban-Tenaille. Construită în formă de stea cu şase colţuri, cetatea era prevăzută cu trei rânduri de cazemate subterane şi mai multe rânduri de şanţuri, care puteau fi inundate la nevoie, la construirea acesteia fiind folosite o parte din materialele de construcţie reutilizabile de la vechea cetate, piatră, cărămidă şi chiar pământ, lucrările fiind finalizate potrivit documentelor vremii, în anul 1783’, a mai precizat dr.Peter Hugel.

Sursa: eurourbanism.ro

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează