Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RALUCA POP, câştigătoarea bursei GABRIELA TUDOR 2011 se află în luna iulie la Londra

0

Fundaţia Gabriela Tudor din Bucureşti, în parteneriat cu Fundația Rațiu din Marea Britanie, a lansat, în iunie 2009, o bursă anuală în management cultural dedicată memoriei Gabrielei Tudor, unul dintre puţinii manageri culturali vizionari din România, ale cărei proiecte au contribuit semnificativ la dezvoltarea scenei culturale româneşti.

Bursa Gabriela Tudor oferă şansa tinerilor manageri culturali români să se dezvolte profesional la nivel european. Bursa este oferită unui tânăr manager cultural român, în urma unei selecţii făcute de un juriu internaţional. Prima bursă a fost acordată în 2010 Corinei Bucea, managerul spațiului de creaţie şi difuzare a artei contemporane Fabrica de Pensule din Cluj (www.fabricadepensule.ro).

Din cele 30 de aplicaţii primite în cadrul sesiunii din 2011, juriul internaţional format din Corina Bucea (câştigătoarea bursei Gabriela Tudor 2010), Ghislaine Boddington (creative director body>data>space), Irina Cios (manager cultural şi curator, Centrul Internaţional de Artă Contemporană, Bucureşti), Petra Bischof (consultant, Programul Cultural Elveţian în România), Ramona Mitrică (director, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie) şi Cosmin Manolescu (director executiv al Fundaţiei Gabriela Tudor), a desemnat-o câştigătoare a bursei Gabriela Tudor 2011 pe Raluca Pop.

Raluca Pop a dezvoltat proiectul banipentruarte.wordpress.com, un web site care propune o abordare participativă în scopul susţinerii şi dezvoltării politicilor culturale. Raluca este membră a Consiliului Coaliţiei Sectorului Cultural Independent. Are experienţă în consultanţă pentru finanţarea proiectelor de cooperare culturală şi dezvoltarea unor campanii de informare publică. Anul acesta Raluca şi-a finalizat studiile de master în politici culturale la Universitatea Central Europeană de la Budapesta.

La aflarea deciziei juriului, Raluca a declarat: „Bursa Gabriela Tudor prezintă o excelentă șansă de a stabili contacte în domeniul cercetării politicilor culturale, dar mai ales pentru a afla mai multe despre felul în care artiştii britanici, organizaţiile culturale independente şi instituţiile publice de cultură au reuşit să navigheze printre greutăţile crizei economice. Mă interesează în special campaniile de susţinere a culturii publice, strategiile inovatoare de management, precum şi dinamica relaţiei dintre artişti şi industriile creative. Vă mulţumesc.“

Bursa, care valorează 2500 de lire sterline, se desfăşoară la Londra pe parcursul lunii iulie 2011. Bursa îi oferă Ralucăi Pop un internship de două săptămâni la Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc din Londra şi un program de întâlniri şi discuţii cu diverşi manageri culturali britanici (independenți sau din cadrul unor organizaţii), construit cu sprijinul mentorului britanic al bursierei, Ghislaine Boddington (www.bodydataspace.org).

Bursa Gabriela Tudor este oferită de Fundația Rațiu, Fundaţia Gabriela Tudor / United Experts, cu sprijin financiar şi din partea Programului Cultural Elveţian în România.

Pentru informaţii suplimentare despre Bursa Gabriela Tudor, trimiteți un e-mail la ramonamitrica@ratiufamilyfoundation.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.