Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Propatria. Festival romanesc la Roma

0

Asociaţia culturală romano-italiană PROPATRIA  organizează in perioada 25 mai – 5 iunie la Accademia di Romania in Roma (piazza Josè de San Martin 1) PROPATRIA FESTIVAL. Manifestarea se bucură de patronajul Ambasadei României în Italia, al „Accademia di Romania in Roma”, Comune di Roma şi Provincia di Roma.

Pe durata festivalului va fi deschisă expoziţia de fotografie intitulată “VERSUS – atunci şi acum“ – fotografii de Eugen Ciocan, regizor, producător tv şi fotograf profesionist şi o expoziţie de grafică satirică “Ridendo castigat mores“ a renumitului grafician  Mihai Panzaru PIM.

Deschiderea oficiala a Festivalului si vernisajul expozitiilor va avea loc miercuri ,25 mai ,orele 18.00

Duminică, 29 mai, începând cu orele 17.30, va avea loc  prezentarea volumului de poezie Poetry from Bucovina – Poezii din Bucovina, ilustrat de Mihai Panzaru PIM , cuprinzând peste 60 de poezii scrise de tot atâţia poeţi bucovineni de ieri si de azi.

Festivalul se va încheia sâmbătă, 4 iunie, cu GALA TINERELOR TALENTE, spectacol realizat  de copii si adolescenţi români ce trăiesc in Italia, care prin activitatea extraşcolară au reuşit sa obţină rezultate remarcabile in diverse domenii ( muzica , arte , sport ,etc.) consemnate prin titluri si medalii pe plan regional şi naţional. Invitaţi de onoare vor fi orchestra de copii a Institutului Antonio Rosmini din Roma, iar din Romania talentatul violoncelist de 13 ani Vlad Matei, câştigător a numeroase concursuri de specialitate. Organizatorii îşi propun ca această  primă  ediţie  a Festivalului sa reprezinte un pas important în valorizarea talentului acestor tineri precum şi pentru crearea unui pod intre cele doua culturi.

www.propatriavox.it

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.