Propatria. Festival romanesc la Roma

0

Asociaţia culturală romano-italiană PROPATRIA  organizează in perioada 25 mai – 5 iunie la Accademia di Romania in Roma (piazza Josè de San Martin 1) PROPATRIA FESTIVAL. Manifestarea se bucură de patronajul Ambasadei României în Italia, al „Accademia di Romania in Roma”, Comune di Roma şi Provincia di Roma.

Pe durata festivalului va fi deschisă expoziţia de fotografie intitulată “VERSUS – atunci şi acum“ – fotografii de Eugen Ciocan, regizor, producător tv şi fotograf profesionist şi o expoziţie de grafică satirică “Ridendo castigat mores“ a renumitului grafician  Mihai Panzaru PIM.

Deschiderea oficiala a Festivalului si vernisajul expozitiilor va avea loc miercuri ,25 mai ,orele 18.00

Duminică, 29 mai, începând cu orele 17.30, va avea loc  prezentarea volumului de poezie Poetry from Bucovina – Poezii din Bucovina, ilustrat de Mihai Panzaru PIM , cuprinzând peste 60 de poezii scrise de tot atâţia poeţi bucovineni de ieri si de azi.

Festivalul se va încheia sâmbătă, 4 iunie, cu GALA TINERELOR TALENTE, spectacol realizat  de copii si adolescenţi români ce trăiesc in Italia, care prin activitatea extraşcolară au reuşit sa obţină rezultate remarcabile in diverse domenii ( muzica , arte , sport ,etc.) consemnate prin titluri si medalii pe plan regional şi naţional. Invitaţi de onoare vor fi orchestra de copii a Institutului Antonio Rosmini din Roma, iar din Romania talentatul violoncelist de 13 ani Vlad Matei, câştigător a numeroase concursuri de specialitate. Organizatorii îşi propun ca această  primă  ediţie  a Festivalului sa reprezinte un pas important în valorizarea talentului acestor tineri precum şi pentru crearea unui pod intre cele doua culturi.

www.propatriavox.it

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează