Proiecție de film eveniment în sala de balet a Operei Naționale din Timișoara

0

 Pelicula Culturală vă invită joi, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la filmul spaniol “Azul oscuro casi negro” („Albastru închis aproape negru”), în regia lui Daniel Sánchez Arévalo, în sala de balet a Operei Naționale Timișoara. (accesul prin intrarea actorilor, str. Mărășești nr. 2, et. 3). Biletele de acces la acest eveniment sunt sticle cu ulei și/sau pachete de zahăr care vor fi donate celor 55 de vârstnici îngrijiți la domiciliu de Serviciul de Ajutor Maltez din Timișoara.

Exact atunci când iubita lui din copilărie Natalia se întoarce acasă, Jorge ajunge să o cunoască şi pe Paula, o femeie cu care dezvoltă o relație neobișnuită. Filmul prezintă o poveste de dragoste și o filosofie de viață, vorbindu-ne despre personaje captive în propria realitate: Jorge în viața lui mediocră; tatăl acestuia în scaunul cu rotile; Antonio și Paula în închisoare; Israel în familia lui disfuncțională, iar Natalia în trecutul ei cu Jorge.

Un film bogat în elemente de realism și presărat cu momente amuzante, pus la dispoziție de Ambasada Spaniei în România și Casa de Distribuție Independența Film, cărora le mulțumim pentru amabilitatea de a susține acest proiect.Deși un film de lungmetraj de debut, acesta a câștigat numeroase premii importante la festivaluri internaționale, printre care trei premii Goya, două premii la Festivalul de Film de la Veneția, un premiu la Festivalul de Film Nopți Negre în Tallin, șamdp.

V-ați întrebat vreo dată cum decurge o repetiție de balet a Operei Naționale? Ați fi vrut să vedeți unde și cum se desfășoară ele? Participând la evenimentul nostru vom descoperi împreună un spațiu necunoscut publicului – sala de balet a Operei Naționale. Invitatul nostru special – doamna Carmen Cojocaru, solist balet, șeful secției de balet și coregraf – ne va călăuzi bonturile în atmosfera unei repetiții de balet, răspunzând curiozităților publicului legate de această frumoasă profesie.

În deschiderea evenimentului vor participa Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, domnul Jose Miguel Viñals Ariño și  un reprezetant al Teatrului Național care ne va destăinui puțin din poveștile neștiute ale clădirii. Reprezentanți ai serviciului de Ajutor Maltez vor face o scurtă prezentare a serviciilor pe care le oferă în Timișoara mulțumindu-vă în numele beneficiarilor lor pentru sprijin.

Evenimentul este organizat de Pelicula Culturală în colaborare cu Teatrul Național Timișoara și Opera Română din Timișoara, care sunt gazdele evenimentului, având amabilitatea de a pune la dispoziție sala de proiecție și a ne asigura suportul tehnic.

Pentru detalii ne puteți urmări pe www.facebook.com/PeliculaCulturala.

azul

Timişoara merită o Cinematecă! Pelicula Culturală împreună cu Asociația Marele Ecran și Asociația Camera 4 au creat un chestionar online prin care strânge semnături pentru înființarea unei cinemateci la Timișoara. Vă invităm să vă exprimați opinia și să-l daţi mai departe celor interesați: http://goo.gl/eqGcj5.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează