Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect de educație subacvatică și ecologică VR: Barca lui Zoe participă la Noaptea Ideilor de la Institutul Francez din Timișoara

0

Barca lui Zoe participă la Noaptea Ideilor de la Institutul Francez din Timișoara.

În continuarea acțiunii #ecoUsubacvatic desfășurată împreună cu Decathlon România în vara anului 2019, Barca lui Zoe participă la evenimentul Noaptea Ideilor din Mediateca Institutului Francez Timișoara joi, 30 ianuarie, ora 18.00, pentru a dezbate ce înseamnă să fii viu în epoca urgenței climatice.

Această inițiativă, organizată simultan în alte peste 100 de orașe din lume, abordează subiecte actuale precum echilibrele ecologice și relația om-natură. “Care este locul nostru în lumea vie?” și “În ce fel faptul de a fi viu ne obligă să trecem la acțiune” sunt alte întrebări care invită la o discuție liberă pe tema responsabilității de a acționa și a-ți lua angajamente față de mediu.

Cu această ocazie, Barca lui Zoe va împărtăși din experiența sa în lumea subacvatică și va ilustra impactul pe care îl avem asupra naturii printr-o serie de activități practice și interactive. Cu ajutorul ochelarilor VR, majoritatea participanților vor avea acces pentru prima dată la imagini filmate pe sub apă ce ilustrează bogăția și mirajul lumii subacvatice, după care va urma introducerea echipamentului necesar și un instructaj cu privire la modul de a-l folosi.

Barca lui Zoe va continua prezentarea din cadrul Institutului Francez cu o serie de vizite în trei școli din Timișoara: Școala Gimnazială “Eftimie Murgu” Lugoj, Liceul Teologic  “Sf. Antim Ivireanul” și Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, unde va discuta cu peste 150 elevi despre același subiect.

Zoe spune: “Copiii de azi sunt adulții de mâine, așa că ne îndreptăm atenția asupra lor pentru a-i ajuta să conștientizeze la momentul potrivit ce rol joacă în mediul în care se află. Firea lor curioasă îi predispune către inovație și experimentare și îmi doresc să le creez un context cu stimuli diferiți, care să le ofere o experiență memorabilă. Prin ecologia practică și surpriza subacvatică pe care le-am pregătit-o, îmi doresc să înțeleagă motivele pentru care e nevoie să fim responsabili cu resturile care rămân după consum. În plus, sporturile subacvatice sunt o necunoscută pentru mulți, dar vin cu beneficii semnificative pentru minte și corp, și vreau să le povestesc mai multe despre asta.”

După Timișoara, Barca lui Zoe se va opri în alte orașe-cheie din țară, inclusiv București, Suceava, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Constanța și Satu Mare, participând fie la discuții libere, fie la ore din programul Școala Altfel, desfășurat până în mai anul acesta.

Companiile care doresc să susțină proiectul și să se alăture inițiativei sunt rugate să-și exprime interesul până pe data de 15 Februarie.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite aici: www.facebook.com/events/614691176027673/

Pe Barca lui Zoe o puteți urmări pe www.facebook.com/barca.lui.zoe/ și pe www.barcaluizoe.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.