Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul eveniment Chocolate Tango are loc miercuri la Timișoara

0

Tango Timișoara și Let’s Chocolate, cu sprijinul Iulius Mall, organizează miercuri, 28 noiembrie de la ora 20.00, în premieră la Timișoara, primul eveniment Chocolate Tango (Tango & Ciocolată). Evenimentul de lifestyle va avea loc la ciocolateria Let’s Chocolate, în Iulius Mall, la demisol, în jurul fântânii arteziene. Intrarea la eveniment este liberă.

Seratele Chocolate Tango sunt evenimente concept de lifestyle care au sedus în ultimii ani marile metropole ale lumii și care sunt organizate pentru prima dată și la Timișoara de Let’s Chocolate, ciocolateria recent deschisă în Iulius Mall, împreună cu asociația Tango Timișoara. În cadrul evenimentului, organizatorii vor susține o prezentare a culturii argentiniene exprimată într-o manieră inedită, prin dans, demonstrații live, dar și inițiere pentru cei mai îndrăzneți dintre participanți. Pasiunii i se va adăuga savoarea dată de ciocolata pură franțuzească, una din atracțiile serii fiind demonstrația de degustare într-o manieră corectă a ciocolatei.

Tango Timișoara este rezultatul a mai bine de doi ani de pasiune pentru stilul de dans argentinian. De atunci, s-a transformat într-o activitate perpetuă care înflorește în orașul de pe Bega, adunând din ce în ce mai mulți iubitori de frumos. Tango Timișoara are ca scop promovarea, realizarea și coordonarea de activități care contribuie la dezvoltarea tangoului argentinian ca o formă de artă completă orientată către cei pasionați: dansatori sau persoane din cadrul publicului general, care apreciază dansul de societate.

„Tangoul nu este doar un dans. La fel ca ciocolata, tangoul este un mod de a savura viața. Te face mai sensibil şi mai bun, mai atent şi mai conştient de lucrurile ce te înconjoară. Un dans ajunge să fie un sentiment concentrat în 3 minute care se întipăreşte în noi precum memoria gustului. De aici şi legătura cu ciocolata adevărată”, declară Maria Tirtea, cea care a pus bazele Tango Timişoara.

Pe de altă parte, tot memoria gustului întruchipează şi Let’s Chocolate, ciocolateria care propune pentru prima dată timişorenilor un concept 100% ciocolată, etalon fiind creaţiile lui Joel Patouillard, ciocolatier francez decorat Meilleur Ouvrier de France – cel mai bun artizan francez încă din 1986. „Create într-un mic atelier din orăşelul francez Privas, ciocolata îndrăzneaţă şi plină de culoare şi fantezie pe care o propunem întruchipează « la joie de vivre » sau bucuria de a trăi, o filosofie de viaţă tipică pentru sudul Franţei. Acest stil de viaţă dorim să îl promovăm în Timişoara. O ciocolată cu extras de muşcată sau flori de câmp,  cu infuzie de ceai negru sau iasomie, sau chiar cu cimbru şi lămâie se întipăresc în memorie pentru totdeauna, la fel ca pasiunea unui tango argentinian” povesteşte Gabriela Crainic, creatoarea Let’s Chocolate în Timişoara.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.