Prezentarea filosofică „Megaliţii”, susţinută în cadrul evenimentului ZILELE FILOSOFIEI

0

Vineri 20 noiembrie, de la ora 19:00, vă invităm la prezentarea filosofică „Megaliţii”, susţinută în cadrul evenimentului ZILELE FILOSOFIEI.
Prezintă: Adrian Gal
Loc de desfășurare: TIMISOARA, Librăria Cărturești, str. Mercy, nr. 7

Megaliti Conferinta - A3 - MIC
Megaliţii au reprezentat dintotdeauna una dintre formele enigmatice ale arhitecturii universale. Privindu-i îndeaproape, măreţia lor ne impresionează şi ne vine firesc a ne întreba cum i-a fost posibil omului din epoca neolitică să înalţe aceste monumente colosale? Este un fapt cunoscut că tehnologia modernă, cu toate instrumentele ei, nu a reuşit să reproducă, până în prezent, aceste structuri.

Un mare mister al megaliţilor îl reprezintă însă scopul în sine al acestora. Ce anume i-a determinat pe oameni, cu aproape 5 milenii în urmă să se adune în jurul lor şi să dea naştere unei veritabile civilizaţii megalitice? Alinierea ruinelor megalitice cu soarele la solstiţiu ne poate duce cu gândul la forme străvechi de observatoare astronomice.

Aceşti martori tăcuţi ai trecerii timpului ascund multe alte taine. Prin intermediul acestei prelegeri filosofice, Noua Acropolă vă invită la o călătorie într-un timp îndepărtat, pentru a descoperi mesajul megaliţilor şi relevanţa lor pentru omul actual.

Vă aşteptăm cu drag!

Întregul program al evenimentului Zilele Filosofiei, îl puteți consulta pe www.noua-acropola.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează