Prezentarea filosofică „Megaliţii”, susţinută în cadrul evenimentului ZILELE FILOSOFIEI

0

Vineri 20 noiembrie, de la ora 19:00, vă invităm la prezentarea filosofică „Megaliţii”, susţinută în cadrul evenimentului ZILELE FILOSOFIEI.
Prezintă: Adrian Gal
Loc de desfășurare: TIMISOARA, Librăria Cărturești, str. Mercy, nr. 7

Megaliti Conferinta - A3 - MIC
Megaliţii au reprezentat dintotdeauna una dintre formele enigmatice ale arhitecturii universale. Privindu-i îndeaproape, măreţia lor ne impresionează şi ne vine firesc a ne întreba cum i-a fost posibil omului din epoca neolitică să înalţe aceste monumente colosale? Este un fapt cunoscut că tehnologia modernă, cu toate instrumentele ei, nu a reuşit să reproducă, până în prezent, aceste structuri.

Un mare mister al megaliţilor îl reprezintă însă scopul în sine al acestora. Ce anume i-a determinat pe oameni, cu aproape 5 milenii în urmă să se adune în jurul lor şi să dea naştere unei veritabile civilizaţii megalitice? Alinierea ruinelor megalitice cu soarele la solstiţiu ne poate duce cu gândul la forme străvechi de observatoare astronomice.

Aceşti martori tăcuţi ai trecerii timpului ascund multe alte taine. Prin intermediul acestei prelegeri filosofice, Noua Acropolă vă invită la o călătorie într-un timp îndepărtat, pentru a descoperi mesajul megaliţilor şi relevanţa lor pentru omul actual.

Vă aşteptăm cu drag!

Întregul program al evenimentului Zilele Filosofiei, îl puteți consulta pe www.noua-acropola.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează