Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiile Central European Film Festival Timișoara 2018

0

În perioada 29 august-2 septembrie 2018, cea de-a doua ediție Central European Film Festival la Timișoara a întrebat „Care-i filmul?”

Duminică, după 4 zile de competiție, un cine-concert Implant pentru Refuz și 4 zile de Panorama, dezbateri și filme studențești, la închiderea festivalului care a avut loc la Grădina de Vară Capitol, juriul format din regizorul și scenaristul Laurențiu Damian, scriitorul Marian Sorin Rădulescu și actrița Ioana Iacob, a anunțat câștigătorii acestei experiențe cinefile concentrată în jurul temei Uniri/Despărțiri.

Astfel, trofeele CEFFTM 2018, realizate de Bajko Attila au mers spre:

Marele Premiu:

Recviem pentru doamna J,” în regia lui Bojan Vuletic, coproducție Serbia-Bulgaria- Macedonia-Rusia-Franța-Germania, pentru profunzimea  mesajului și acuratețea vizual-estetică.

Premiul de interpretare feminină:

Emília Vášáryová din filmul Granița”, în regia lui Peter Bebjak, coproducție Slovacia-Ucraina, pentru rolul psihologic realizat cu o măiestrie actoricească desăvârșită.

Premiul de interpretare masculină:

Ali Amir din Un Pas în urma Serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, producție românească, pentru jocul cu naturalețe, aplomb și cu nuanțe, pe parcursul întregii partituri.

Premiul pentru cel mai bun scenariu:

Daniel Sandu pentru același Un pas în urma serafimilor”, pentru subiectul incitant, actual, tratat cu obiectivitate, mult umor și sensibilitate.

Premiul pentru cea mai bună imagine:

Marcell Rév pentru Luna lui Jupiter”, regia Kornél Mundruczó, coproducție Ungaria-Germania-Franța, pentru o imagine modernă, incitantă și dramatică, ce definește tema și întreaga estetică a filmului.

Premiul pentru cea mai bună regie:

Peter Bebjak pentru Granița”, coproducție Slovacia-Ucraina, pentru portretul de un realism crunt, făcut unei societăți în tranziție, care încearcă să se regăsească.

Premiul Radu Gabrea”, pentru film studențesc, în valoare de 1000 de euro a fost acordat Verei Surățel pentru viziunea ludică și în același timp învăluită în mister, dar și pentru ingeniozitate în Misterul unui caz simplu.”

Festivalul de Film Central European este realizat de Asociația Eurofest cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Primăriei Timișoara și Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Institutului Cultural Român, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România și al Federației Comunităților Evreiești.

Sponsor: Colina.

Parteneri : Universitatea de Vest Timișoara, Filarmonica Banatul, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, UNATC, Cărturești, Facultatea de Muzică și Teatru, Centrul Cultural German, Forumul German, Ozz Vintage House, Asociația Piața Unirii, OSUT, FITT, Youthbank, Tango Arte, Institutul Francez Timișoara, Via Rumania Cultura, Timișoara 2021, Comunitatea Evreilor din Timișoara, United Business Center parte a ansamblului mixt Openville Timișoara.

Parteneri media : TVR Timișora, TVR, Banatul Azi, Romania Pozitivă, Film New Europe, Banater Zeitung, Live Timișoara, Film New Europe, Aarc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.