Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră în paşi de tango la Teatrul Naţional Timişora

0

Sâmbătă, 20 septembrie, ora 19.00, va avea loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu din Timişoara” premiera spectacolul Maria de Buenos Aires, pe muzica  lui Astor Piazzolla și textul lui Horacio Ferrer.

Primul spectacol muzical semnat de regizoarea Ada Lupu, Maria de Buenos Aires construiește o lume plină de energie și senzualitate, o lume a amintirilor și a proiecțiilor dintr-o clipă de viață, o lume a înlănțuirii cuvintelor cu muzica și cu dansul prin dragoste, în povestea unui alt Orfeu care își inventează o Euridice.

10695376_10204732434336902_1762829772_n

Maria de Buenos Aires, probabil cea mai spectaculoasă lucrare a celebrului compozitor Astor Piazzolla, realizată împreună cu poetul și libretistul uruguayan Horacio Ferrer, reformulează astăzi și aici, în Sala 2, în acorduri de tango argentinian, cuvântul și gestul în maturitatea emoțională a omului de astăzi. Acestea, împreună, transformă spațiul și timpul într-o construcție creată din emoții și din imaginație, comprimându-le într-un prezent continuu, nemediat, un prezent profund subiectiv. Și, înainte de toate, ne oferă o poveste care aparține fiecăruia dintre noi.

„E un spectacol la care trebuie venit cu iubitul / iubita de mână. Ce poate fi mai frumos decât emoția? Este important să ne oferim ocazia de a cunoaște viața cu toate simțurile, de a ne emoționa, de a găsi într-o poveste acele lucruri care pot duce mai departe propria noastră poveste”, spune Ada Lupu.

Distribuția îi reunește pe actorii Sânziana Tarța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu și Adrian Cozan, cărora li se alătură dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat.

Unul dintre cele mai reputate banduri de tango argentinian al ultimilor ani, Nuevo Tango Quintet, format din  Alin Stoianovici (acordeon), Roxana Yvonne Coșereanu (pian), Lucian Petrila (vioară), Ionuț Dorobanțu (chitară), susține coloana sonoră a spectacolului. Acestora li se alătură muzicienii Gianluca Vanzelli (flaut), Carmen Paulescu (vioară), Iuliana Ambăruș (violă), Andrei Șaramet (violoncel), Andrei Voica (vibrafon, xilofon), Csaba Santa (contrabas), Radu Alexandru Pieloiu (percuție).

Direcția muzicală a spectacolului este semnată de Alin Stoianovici și Nuevo Tango Quintet. Coregrafia îi aparține lui Răzvan Mazilu. Scenografia poartă amprenta Alinei Lățan (costume), Zsolt Fehervári (spațiul scenografic) și Lucian Moga (light design).

MARIA DE BUENOS AIRES repetitie 17 sept 05_resize

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.