Timișoara: Prelegerea filosofică „Filosofiile Indiei”

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită luni, 28 noiembrie 2016, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Filosofiile Indiei.

Prezintă: Monica VARGA

Loc de desfășurare: Ambasada, str. Anton Seiller, nr 2

unnamed

Oamenii moderni a căror minte nu a fost complet înrobită de dictatele confortului şi relaxării, în încercarea lor de a-şi croi drum spre Sinele autentic ajung, la un moment dat, inevitabil la comorile înţelepciunii orientale. Ceea ce găsesc aici poate fi de-a dreptul răscolitor, deoarece învăţăturile cele mai vechi ale umanităţii infirmă numeroase din crezurile actuale, scoţându-le din sfera „adevărurilor absolute” şi ducându-le pe teritoriul analizei fără prejudecăţi, cu alte cuvinte în aventura căutării filosofice libere.

Vă invităm să străpungem împreună straturile grosiere adăugate de istorie şi să căutăm diamantele atemporale ale vechilor sisteme de gândire indiene care au făcut posibil ca în vremurile în care Europa îşi trăia epoca primitivă, savanţii Indiei antice să aibă cuceriri incredibile în Ştiinţă, Artă, Politică, Religie şi Filosofie.

Din temele abordate în conferinţa FILOSOFIILE INDIEI, menţionăm:

  • Filosofiile Indiei. Concepte esenţiale
  • Studiu de caz:
    • Brahmanismul
    • Jainismul
    • Buddhismul

Moştenirea Indiei antice pentru Omul Atemporal

Intrarea este liberă.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.