Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prelegere filosofică: Stăpânul inelelor – Aventura eroică

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită marți, 25 iulie 2017, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Stăpânul inelelor – aventura eroică.

Prezintă: Monica VARGA

Loc de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller, nr. 2

Afis_Stapanul_inelelor_Mic

Care este sensul vieții? e întrebarea tot mai prezentă pe buzele oamenilor… și, deși ar trebui să ne bucure o astfel de trezire individuală generalizată în unele locuri de pe planetă, asistăm aparent neputincioși la eșecul secolului tehnologiei în a formula răspunsuri pertinente. Ce ne lipsește dacă avem de toate? Unde trebuie să mergem pentru a găsi răspunsul, dacă deja am văzut toate locurile din această lume? Ce nu știm din secretele acestei vieți pe care o trăim cu impresia că o cunoaștem în totalitate?

Frumosul mit creat de J.R.R. Tolkien ne stimulează să ne regândim tiparele mentale pe care ne-am construit viața și să combatem propriile slăbiciuni prin recucerirea și întărirea valorilor pierdute sau prăfuite. Pentru ca acest demers să se poată realiza, vom aborda următoarele teme:

  • Frăția inelului – aventura individuală și aventura socială
  • Din Comitat spre MinasTirith – harta interioară a ființei umane
  • Valaria și Mordor – potențiale ale exprimării umane
  • Coroană sau inel – asumarea responsabilității sau cedarea tentației.

Intrarea este liberă.

Pentru mai multe informații:

Telefon: 0742 556 394

Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.