Timișoara: Prelegere filosofică – Rumi, poet și filosof

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită joi, 1 martie 2018, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Rumi, poet și filosof.

Prezintă: Monica VARGA

Loc de desfășurare: Timișoara, AMBASADA, str. Anton Seiller, nr. 2

Dacă în fața problemelor sociale, politice și ecologice cu care se confruntă societatea noastră, am susține că Poezia este una dintre cele mai puternice și viabile soluții….. ce răspuns am primi?

În secolul al XIII-lea, în plin Ev Mediu occidental, în mijlocul conflictelor politice și religioase, un învățat și predicator sufit descoperă calea Poeziei prin intermediul celor 40 de legi ale Iubirii transmise într-un mod inedit și deloc facil de dervișul rătăcitor Shams din Tabriz.

Vă invităm la o poveste despre importanța tovărășiei spirituale pe calea evoluției individului și la importanța Poeziei pentru umanitate.

Temele pe care le vom atinge în cadrul prelegerii noastre vor fi:

  • Sufismul – calea iubirii

  • Învățătura lui Rumi pentru suflet

  • Puterea poeziei

  • Moștenirea lui Rumi.

Mai multe informații la numărul de telefon: 0742 556 394 sau prin e-mail la: na-timisoara@noua-acropola.ro.

Intrarea este liberă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.