Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prelegere filosofică – Nikola Tesla: geniul în slujba umanității

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită joi, 23 februarie 2017, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Nikola Tesla: geniul în slujba umanității.

Prezintă: Adrian NEGREA

Loc de desfășurare: Sala Vieneză, str. Ady Endre, nr. 11, Timișoara

Afis Tesla

Electricitatea este una dintre cele mai impresionante forțe ale naturii. Până la mijlocul secolului al XX-lea omenirea a reușit să o îmblânzească. Sute de ani de descoperiri științifice ne-au adus aici, însă a fost nevoie de geniul unui singur om pentru a descătușa imensul potențial al puterii electrice și de a-l pune în slujba umanității. Acesta a fost Nikola Tesla, inventator și om de știință al cărui geniu comparabil cu cel al lui Leonardo da Vinci sau Albert Einstein a contribuit substanțial la modelarea lumii moderne așa cum o știm noi azi.

Vă invităm la o prelegere filosofică în care vom căuta să descoperim ce este Geniul şi cum poate fi recunoscut pentru a reuşi să nu trecem indiferenţi pe lângă acesta, fără a beneficia de atingerea sa inspiratoare. De asemenea, în cadrul prelegerii vom interpreta mesajul lui Nikola Tesla pentru omenirea modernă prin prisma modului în care acesta şi-a trăit viaţa, a perceput lumea şi omul.

Temele abordate:

  • Copilăria și formarea

  • Întâlnirea cu Thomas Edison: Războiul curenților

  • Visul lui Tesla

  • Invenții și inovații: contribuția la dezvoltarea științei

  • Moștenirea geniului inovator.

Intrarea este liberă.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.