Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prelegere filosofică: Matrix, iluzia realității

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită marți, 11 iulie 2017, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Matrix, iluzia realității.

Prezintă: Laurențiu PLĂCINTĂ

Loc de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller nr. 2

Afis_Matrix_Mic

Dacă privim cu atenție spre noi înșine și spre ceilalți observăm cum cu toții suntem acaparați de tumultul propriilor vieți, cum ne cufundăm în problemele cotidiene obișnuite și ajungem să nu ne mai întrebăm cu privire la direcția pe care ne aflăm și la lucrurile cu care ne înconjurăm. Ajungem să considerăm totul predefinit și să-i conferim valoarea realității. Dar ce este real? Cum definim realitatea?

Eliberează-ți mintea!”, i se spune lui Neo. Acest îndemn este chemarea adresată de filmul The Matrix spre reevaluarea lucrurilor pe care le considerăm a fi reale în viețile noastre.

Vă invităm să dăm curs acestei chemări și să explorăm natura realității umane, pornind de la următoarele repere:

  • Percepția lumii înconjurătoare
  • Între libertate și supunere
  • Confruntarea prejudecăților și a propriilor limite
  • Omul reînnoit.

 

Intrarea este liberă.

Pentru mai multe informații:

Telefon: 0742 556 394

Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

 

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.