Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Prelegere filosofică – Dune, construirea imperiului interior

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită marți, 18 iulie 2017, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Dune, construirea imperiului interior.

Prezintă: Robert SZEPESI

Loc de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller, nr. 2, Timișoara

„Misterul vieții nu este o problemă ce se cere rezolvată, ci o realitate care trebuie trăită.”
Frank Herbert, Dune

Afis_Dune_Mic

În cadrul operei sale, romanul Dune ce deschide saga omonimă, Frank Herbert încearcă să ne ofere propriile sale răspunsuri la marile întrebări ale vieții prin intermediul aventurilor tânărului Paul Atreides. În confruntarea sa cu circumstanțele vieții, la fel de schimbătoare precum vânturile planetei deșertice Arrakis, acesta ne dezvăluie că izvorul nesecat al Apelor Vieții nu se află în exterior, ci în interiorul propriei ființe, putând fi descoperit prin metoda clasică a cuceririi de sine. Povestea sa devine astfel un exemplu situat în afara timpului, trecut și viitor deopotrivă, putând servi tuturor acelora care îndrăznesc să privească Destinul în față.

Vă invităm la o prelegere în cadrul căreia să explorăm împreună învățăturile despre cucerirea de sine pe care această epopee a viitorului o oferă prezentului. Dintre temele abordate în această prelegere menționăm:

  • De la prinț al confortului la victimă a destinului
  • Gom Jabbar – bestie sau ființă umană
  • Furtuna circumstanțelor și înfruntarea deșertului – adaptarea prin dezvoltare de sine
  • Cucerirea destinului – proiecția viitorului.

Intrarea este liberă.

Pentru mai multe informații:

Telefon: 0742 556 394

Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.