Povești pentru copii: Despre Primavara

0

Povești pentru copii: Despre Primavara

Vieţuitoarele pădurii se bucură de venirea iernii. Şi vrăbiuţele, şi iepuraşul, şi veveriţa cea isteaţă – toţi. Doar ursuleţul Mişani e trist. Iarna, cu zăpada sa, îi acoperă hrana şi ca să nu moară de foame – e nevoit să doarmă, în timp ce restul animalelor se bucură nespus de o iarnă atât de frumoasă şi înzăpezită. În pădure soseşte Moş Crăciun, care aduce multe cadouri şi dulciuri. Moşul nu uită nici de somnorosul ursuleţ, care primeşte o ulcică plină cu miere.

Frigul trece greu, hrană tot mai puţină şi acum vrăbiuţele aşteaptă cu nerăbdare venirea primăverii, care, iată, în sfârşit bate la uşă. Pădurea înverzeşte şi înfloreşte. Vrăbiuţele pornesc să-şi dreagă cuibul şi uită să-l trezească pe Mişani. Când în sfârşit îşi amintesc – în bârlog nici o mişcare. Îngrijoraţi, prietenii ursuleţului intră în odaia lui Mişani şi găsesc o dezordine totală. Încearcă tot ce le trece prin minte, ursuleţul însă nu are de gând să se trezească. Abia când veveriţa propune să fiarbă ceai cu miere de la Moş Crăciun, Mişani sare ca ars de pe cuptor.

Orice anotimp e frumos dacă eşti alături de prieteni. Iar primăvara cu parfumul ei le trezeşte chiar şi pe cele mai somnoroase animăluţe.

Citește povestea la: povesti-pentru-copii.com

————————————————————————————————————–

Proiectul Povesti pentru Copii a fost lansat la sfârşitul lunii ianuarie 2011 şi la început cuprindea doar câteva poveşti, poezii şi scenete – toate scrise de Emilia Plugaru (mama mea). Constatând un interes în creştere din partea publicului – am decis extinderea colecţiei de lucrări literare prin adăugarea ghicitorilor şi a alfabetului pentru copii în poezioare şi desene. Mai târziu au fost postate câteva desene animate şi poveşti ecranizate, iar în prezent site-ul cuprinde şi cele mai cunoscute poveşti ale Fraţilor Grimm şi Hans Christian Andersen, precum şi toate poveştile pentru copii ale lui Ion Creangă şi Petre Ispirescu. (Radu Plugaru, Coordonatorul proiectului “Povesti pentru Copii”)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează