Povești pentru copii. Amintirile.

0

Amintirile

Purceluşul, iepuraşul şi găinuşa trăiesc pe o câmpie largă şi nici unul din ei nu are căsuţă. Ei se înţeleg să-şi construiască fiecare câte una – iepuraşul şi găinuşa pe imaşul lor, iar purceluşul Roz visează să trăiască departe, într-un castel, pe malul unei ape, în vârful unui munte. Şi cei trei prieteni se apucă de lucru… Ei trec prin multe greutăţi, dar nu se lasă până nu-şi văd visul împlinit.

Acum purceluşului nu-i lipseşte nimic. În castelul său are nenumărate odăi, are bucate gustoase şi variate – visul e împlinit, dar şi-a pierdut amintirile şi acest lucru îl face nefericit. Când găseşte o raniţă veche cu două desene îl chinuieşte şi mai mult faptul că nu-şi aduce aminte de unde vine, cine a fost în trecut. Dar apoi îşi regăseşte amintirile şi nu ezită o clipă – se întoarce la vechii săi prieteni. Înţelege că oricât de frumos ar fi prezentul, nu poţi să-l apreciezi fără să-ţi cunoşti trecutul. Şi doar cunoscând trecutul şi apreciind prezentul îţi poţi construi un viitor.

Povestea completă este aici.

Despre proiect: Scopul de bază al proiectului poveşti pentru copii este educaţia. Adică instruirea tinerei generaţii în spiritul distingerii binelui de rău. În acest sens importanţa poveştilor din colecţie se regăseşte probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume care place tuturor, o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea. Iar scenetele sunt de fapt nişte fabule – ele parodiază adesea personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.