Povești pentru copii. Amintirile.

0

Amintirile

Purceluşul, iepuraşul şi găinuşa trăiesc pe o câmpie largă şi nici unul din ei nu are căsuţă. Ei se înţeleg să-şi construiască fiecare câte una – iepuraşul şi găinuşa pe imaşul lor, iar purceluşul Roz visează să trăiască departe, într-un castel, pe malul unei ape, în vârful unui munte. Şi cei trei prieteni se apucă de lucru… Ei trec prin multe greutăţi, dar nu se lasă până nu-şi văd visul împlinit.

Acum purceluşului nu-i lipseşte nimic. În castelul său are nenumărate odăi, are bucate gustoase şi variate – visul e împlinit, dar şi-a pierdut amintirile şi acest lucru îl face nefericit. Când găseşte o raniţă veche cu două desene îl chinuieşte şi mai mult faptul că nu-şi aduce aminte de unde vine, cine a fost în trecut. Dar apoi îşi regăseşte amintirile şi nu ezită o clipă – se întoarce la vechii săi prieteni. Înţelege că oricât de frumos ar fi prezentul, nu poţi să-l apreciezi fără să-ţi cunoşti trecutul. Şi doar cunoscând trecutul şi apreciind prezentul îţi poţi construi un viitor.

Povestea completă este aici.

Despre proiect: Scopul de bază al proiectului poveşti pentru copii este educaţia. Adică instruirea tinerei generaţii în spiritul distingerii binelui de rău. În acest sens importanţa poveştilor din colecţie se regăseşte probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume care place tuturor, o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea. Iar scenetele sunt de fapt nişte fabule – ele parodiază adesea personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează