Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Poarta cu nasturi” a fost inaugurată

0

Vineri, 25 septembrie, Domnul Dan Diaconu, Viceprimar al Timișoarei, a deschis “Poarta cu nasturi” aflată pe strada 16 Decembrie 1989, numărul 12. Gestul simbolic prin care poarta restaurată deschide drumul spre artă a marcat debutul Festivalului Poartă ARTĂ!

Marian Ralea, Mihai Maniutiu-sustinatori ai proiectului Poarta ARTA!

Evenimentul inaugural a fost sărbătorit printr-un concert susținut de cvartetul Clasica în spatele porții, în prezența reprezentaților Asociației Culturale Kratima, organizatorul Festivalului Poartă ARTĂ!, a partenerilor proiectului și a locatarilor imobilului.

În cadrul conferinței Poartă ARTĂ!, sâmbătă, 26 septembrie, la Calpe Gallery, invitații care au luat cuvântul: doamna arhitect Silvia Demeter-Lowe, domnul viceprimar al Timișoarei – Dan Diaconu, domnul Director al Direcției Județene pentru Cultura Timiș – Sorin Predescu, domnul Arhitect Șef al Timișoarei – Ciprian Cădariu și doamna Violeta Mihalache – șef al Biroului Reabilitare și Conservare Clădiri Istorice, au subliniat importanța protecției și restaurării poatrimoniului contruit pentru ca opinia publică să fie mai bine informată asupra memoriei și identității istorice a Timișoarei.

Proiectul Poartă ARTĂ! va continua și în anul 2016. Cu sprijinul Biroului Reabilitare și Conservare Clădiri Istorice din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, am lansat concursul ”Alege poarta de anul viitor”, concurs ce se desfășoară pe pagina de Facebook a Biroului Reabilitare și Conservare Clădiri Istorice în perioada 28 septembrie – 28 octombrie 2015

Poartă ARTĂ! este un proiect derulat de Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Administrației Fondului Cultural Național.
***
Sponsori: ELBA, DELTATEL, BRD Société Générale, Hella, Senneville
Parteneri : Pinhole Moustache, Stone and Bronze, Calpe Gallery, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, Universitatea de Vest, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Ordinul Arhitecților din România, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Merlin Timișoara, Filarmonica Banatul, Soundcreation, Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, Asociația Teatru pentru tine, Asociația Academică de Artă 3A+, Kerakoll.

Parteneri media : TVR, Radio România Cultural, Radio România Timișoara, România Pozitivă.ro, Stiriong.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.