Plai prezinta Pink Martini cu „muzica lumii” la Timisoara / 28 mai 2012

0

Pink Martini, „micuța orchestră” formată din 12 muzicieni a căror muzică îmbină stiluri muzicale din toate colțurile lumii, va susține primul concert la Timișoara, în data de 28 mai 2012, la Sala Olimpia (Constantin Jude).

„Scriem o mulţime de piese, dar cântăm şi piese precum «Andalucia» a lui Ernesto Lecuona, „Amado Mio”, din filmul „Gilda” al Ritei Hayworth sau „Kikuchiyo to mohshimasu” al formației janopeze Hiroshi Wada & His Mahina Stars. În acest sens, suntem un fel de arheologi în domeniul muzical, fiindcă săpăm prin înregistrări din trecut să redescoperim cântece minunate”, spune liderul formaţiei.

Pink Martini este o trupă americană fondată în Oregon de către Thomas Lauderdale, actualul pianist al trupei. Alături de el, din trupă mai fac parte China Forbes (vocal), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompetă), Brian Lavern Davis (percuție, tobe, conga), Derek Rieth (percuție), Martín Zarzar, Phil Baker, Timothy Nishimoto (vocal, percuție), Nicholas Crosa (vioară), Pansy Chang (violoncel), Dan Faehnle (chitară), Maureen Love (harpă).

Lansat în 1997, „Sympathique”, primul disc al formației, a fost premiat cu platină în Franța și aur în Elveția, Grecia și Turcia. De atunci, succesul formației a fost din ce în ce mai mare.

Muzicienii au concertat pe majoritatea scenelor mari ale lumii: Royal Albert Hall, Holyhood Bowl, Carnegie Hall sau Walt Disney Concert Hall sunt doar câteva dintre cele pe care formația a avut o serie de spectacole sold‐out.

„O forță originală în muzica contemporană… ce uneşte mai bine decât orice altă formație decalajul dintre muzica sofisticată și cultura pop”, așa îi descriu cei de la The Washington Times pe Pink Martini.

În cadrul concertului ce va avea loc la Sala Olimpia, în data de 28 mai 2012m începând cu ora 20:00, Pink Martini va promova albumul „best‐of” A retrospective.

Biletele se pot cumpăra de la Eventim (www.eventim.ro / casieriile Eventim) şi din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Humanitas, Orange şi Germanos. Preţurile, în funcție de categoria locului, sunt: 70 lei, 100 lei, 140 lei, 170 lei şi 220 lei.

Detalii www.plai.ro

Concertul Pink Martini este organizat de către Mainstage, cu sprijinul PLAI.
Sponsori: IHM Total Consult, ABA Consulting, Banat Bun, Bitea Construct, Cabinet Mercescu, Full Print
Banat, Hotel Timișoara, Kathrein și SSI Schafer.
Susținători: Consiliul Local și Primăria Municipiului Timișoara

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează