Peste 30 de noi apariții editoriale, ateliere de gestionare a emoțiilor, de educație financiară și de mediu, alături de reduceri de până la 70%

0

Didactica Publishing House la Târgul de Carte Gaudeamus:

Peste 30 de noi apariții editoriale, ateliere de gestionare a emoțiilor, de educație financiară și de mediu, alături de reduceri de până la 70%

Didactica Publishing House prezintă peste 30 de noi titluri, multe dintre acestea semnate de autori români, consacrați, dar și debutanți, la Târgul de Carte Gaudeamus, care are loc la București în perioada 7-11 decembrie. De asemenea, editura a pregătit ateliere de creație, de gestionare a emoțiilor, de mediu sau de educație financiară, precum și întâlniri cu autorii, pachete speciale de Crăciun și reduceri.

Curaj, încredere în sine, gestionarea emoțiilor, empatia și relația dintre frați, alături de povești pline de aventură sunt câteva dintre subiectele celor mai noi apariții editoriale ale Didactica Publishing House. Printre autorii care semnează aceste titluri se numără scriitori apreciați pe piața din carte din România, printre care Gabriela Gîrmacea, Adriana Mitu, Simona Epure sau Alexandra Lopotaru, autori debutanți – Diana Mihăilă, Simona Misir, Elena Jida, Monica Mereuță, Adriana Georgescu, Simona Burlacu ori Janina Năstase, dar și autori recunoscuți la nivel internațional, cu titluri în topurile de profil, precum Susan Verde, Peter H. Reynolds, Piret Raud ori Astrid Sheckels. Lor li se alătură în paginile ce așteaptă să fie răsfoite ilustratori români talentați, precum Theodora Morărescu, Ioana Cristina Vlădoiu, Alina Astăluș, Simona Burlacu, Lavinia Trifan, Diana Tivu, Beatrice Gherghel și mulți alții.

Ne bucurăm să încheiem un an complicat cu un număr atât de mare de noutăți, titluri iubite în întreaga lume, cu milioane de exemplare vândute, dar și un număr aproape la fel de mare de titluri semnate de autori români. Am păstrat pentru finalul de an titluri axate pe dezvoltarea personală a copiilor, cum sunt cele despre curaj – de la curajul de a fi tu însuți până la curajul de a explora lumea și de a-i descoperi frumusețea, chiar și atunci când necunoscutul te sperie. Sperăm ca acestea să-i inspire pe copii și pe părinți deopotrivă, a declarat Florentina Ion, fondator editura Didactica Publishing House.

Titlurilor de ficțiune li se adaugă și noi apariții pe segmentul de parenting, dar și cel de specialitate, concentrate pe activitatea cadrelor didactice, precum și noi abordări sau reeditări ale operelor clasice, respectiv noi abordări ale biografiilor autorilor care au marcat literatura română, cum ar fi Ion Luca Caragiale și Mihai Eminescu.

Lăsați copiii să se joace reunește, de exemplu, două culturi, două sisteme educaționale – finlandez și american – doi cercetători extrem de apreciați, care ajung la aceeași concluzie și anume că jocul este esențial pentru dezvoltarea copilului. Colecţia Biografii, pe de altă parte, reprezintă o abordare diferită a zonei educaționale, prin care ne propunem să aducem în atenţia cititorilor de vârstă școlară și nu numai viaţa şi opera marilor scriitori ai literaturii române, înțelegând contextul istoric, politic și cultural al vremurilor respective, a mai precizat Florentina Ion.

De asemenea, multe dintre aceste noi titluri au reprezentat un prilej pentru a-i aduce pe autori mai aproape de cititori, prin sesiuni de autografe și întâlniri, dar și de a porni conversații cu copiii și părinții despre subiecte care îi preocupă: identificarea și gestionarea emoțiilor, educația financiară, educația pentru mediu, bullying și multe altele.

Întregul program al lansărilor, atelierelor și evenimentelor organizate de editura DPH la Târgul de Carte Gaudeamus poate fi accesat aici, iar participarea la oricare dintre evenimente este gratuită.

Despre Didactica Publishing House

Editura Didactica Publishing House deţine un portofoliu de carte şi jocuri cu adresabilitate din primele luni de viaţă. Cu o experienţă de peste 18 ani pe piaţa educaţională din România, Editura Didactica Publishing House a livrat până acum peste 16 milioane de cărţi, jocuri, reviste şi resurse educative. În total, portofoliul editurii numără peste 2.000 de titluri.

La finalul lunii octombrie 2020, în noul context educaţional, Editura Didactica Publishing House a lansat o un program educaţional digital cu pachete de jocuri şi activităţi, adaptate curriculei naţionale. Într-o primă etapă, acestea cuprind materiale educaţionale dedicate clasei pregătitoare şi elevilor din clasele I – III, realizate în parteneriat cu Edustudio Helsinki.

De asemenea, Editura DPH îşi doreşte să ofere sprijin cadrelor didactice în desfăşurarea activităţii lor şi, în acelaşi timp, să propună soluţii, oferite de specialiştii din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţă plăcută atât pentru copii, cât şi pentru educatori, învăţători şi profesori, se rată în comunicat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.