Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 200 de activităţi culturale la PLAI 2011

0

Încă de la prima ediţie, PLAI a pus un accent deosebit pe activităţile culturale din timpul zilei, care vin să completeze concertele ce au loc seara. Am avut, de la început, parteneri care au rămas alături de noi şi acum, la a şasea ediţie, iar în fiecare an ni s‐au alăturat noi parteneri. În acest an, la PLAI vor avea loc, în timpul zilelor de sâmbătă şi duminică, în jur de 220 de activităţi culturale.

Vom începe joi, 15 Septembrie, cu un eveniment surpriză oferit de cei de la Shadows Art, parteneri ai PLAI‐ului încă de la prima ediţie. Este vorba de un eveniment de jonglerie cu foc, ce va începe la ora 21:00 în Piaţa Unirii.

Seara de vineri, pe lângă concertele anunţate de pe Scena Mare, va găzdui un prim eveniment pe scena Becherovka Chillout, un concert Tünderground, de la ora 23:30. În premieră pentru Timişoara, Festivalul PLAI va avea în dotare un sistem de Silent Disco. Acesta va fi pus la dispoziţie şi în zona de Chillout şi la Casa filmelor. Astfel, în timpul zilei vizitatorii se pot relaxa cu muzică ambientală, iar în seara de sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 23:00, muzica va răsuna exclusiv de pe viniluri, cu Bogdan Puriş şi Zoltan Varga. Sâmbătă şi duminică, la Casa Filmelor, cele 4 documentare de World Music Films vor putea fi urmărite şi ascultate la căşti. De reţinut că aceia care doresc să ia căşti pe durata activităţilor menţionate, trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

An de an, PLAI încearcă să diversifice aria activităţilor la care publicul poate participa sau asista în timpul zilei. Astfel, în acest an va participa o asociaţie care va desăşura activităţi de dresaj, cosmetică şi psihologie canină. Totodată, va fi adus un sistem de escaladare pe structuri artificiale şi slackline. Vor avea loc cursuri de business english, dar şi cursuri de portugheză pentru începători şi se vor susţine prelegeri legate de protejarea drepturilor de autor pe internet. Vor fi prezenţi şi meşteşugari, care vor aduce ţesături, broderii, ştergare făcute din materiale folosite şi vor veni cu furcă şi fuior pentru a oferi demonstraţii pentru public.

La PLAI vor veni şi beneficiari din Irak, Afganistan şi Iran ai Centrului de Tranzit din Timişoara, care vor susţine cursuri de limbă arabă, diverse activităţi care reflectă tradiţia acestor ţări, vor avea expoziţii de obiecte împletite de mână, vor face ateliere de desen şi sculptură.

Vor mai avea loc ateliere dintre cele mai diverse: manufacturare de păpuşi, confecţionare de portofele, ateliere de pictură, de decoupage, de ecologie, jocuri şi activităţi pentru copii, cursuri de limbi străine (arabă, spaniolă, portugheză). De asemenea, propunem şi activităţi mai puţin convenţionale, cum ar fi căţăratul pe panouri, urcatul pe tiroliană sau tir la punct fix cu puşca de airsoft. Pe Scena Mică, muzicienii care vor cânta pe scena festivalului vor susţine, în timpul zilei, ateliere şi prelegeri.
Cei mici se pot bucura de activităţi variate – artistice, de cunoaştere, educative, chiar şi sportive – prin care ne dorim să descopere, alături de părinţi, frumuseţea diversităţii şi importanţa implicării. Având în vedere că agenda activităţilor culturale constituie una dintre priorităţile festivalului, aşteptăm publicul PLAI să descopere, să simtă, să înveţe alături de voluntari şi partenerii culturali.

Mai mult decât un simplu festival de muzică, PLAI este un garant al calităţii artiştilor invitaţi din toate colţurile lumii şi cel mai mare hub cultural din România, adunând peste 40 de organizaţii (ambasade, centre culturale, ONG‐uri) ce oferă, în total, în jur de 200 de activităţi în cele trei zile de festival. Ne sunt alături în 2011: Ambasada Portugaliei, Fundația Rubin, Salvați Copiii, English Through all Senses și DoReMi pentru copii,Palatul Copiilor, Revista Comics, aRtelier de Idei, Complex Art, Camarila Culturală, Cloud Factory, Accesorii Juju, Asociația Aspis, Centrul Regional de Integrare Socială şi Dezvoltare Umană Areopagus, Let`s Do It, Romania!, Art On, Super Smooth Studio, ECO CLUB Timișoara, C.S. Gratzu, Verde pentru Biciclete, Shadows Art, Asociația Pet Hope, Teatrul German de Stat Timișoara, AIESEC, BEST Timișoara, Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Asociația AT4T, Institutul Intercultural Timișoara, Atelier Fotografie, FoodCrew, Clubul de Go „Walter Schmidt”, Edukube, Fundația Integratio, One Move, Colțul de poezie, Centrul Cultural GONG, NESsT, Consiliul și Asociația Seniorilor din Timișoara, Grupul de Suport al Bolnavelor cu Cancer de Sân Dorința, Asociația Speologică Prusik Timișoara, Footbag Vienna, Wood Be Nice, Penitenciarul Timișoara, Institutul Francez Timișoara, Asociația Timisens, Asociația Domus Caritatis şi Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Timișoara.

Festivalul PLAI 2011 este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţa Timişoara şi Casa de Cultură a
Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Roman şi Consiliul Judeţean Timiş, Institutul
Polonez, Forumul Cultural Austriac, Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze şi Centrul Cultural
Maghiar, cu susţinerea Cabinetului Mercescu, Kathrein, Continental AG, Contitech, Gauss, Rotary Club
Cetate, IHM Total Consult, Full Print Banat şi Quark Motors.
Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalul PLAI pot fi achiziţionate on‐line de la eventim.ro,
precum şi din reţelele de magazine Germanos, Vodafone, Orange, Domo sau din librăriile Humanitas şi
Cărtureşti. Preţul biletelor este de 45 lei pentru ziua de vineri, 16 septembrie şi 55 lei pentru ziua de
sâmbătă. Duminică intrarea este gratuită! Preţul unui abonament valabil pentru toate zilele de festival
este de 65 de lei, cu 10 lei mai mic decât la ediţia de anul trecut! Abonamentul PLAI plus campare costă
70 de lei şi se poate achiziţona şi la intrarea festivalului.
Având în vedere faptul că PLAI este un eveniment organizat 100% pe bază de voluntariat, ne ajută
enorm achiziţionarea în avans a biletelor pentru festival şi le mulţumim celor care îşi vor dovedi
ataşamentul faţă de munca noastră făcând acest lucru.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.