Pescarusul Jonathan Livingstone si depasirea limitelor

0

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita la prelegerea filosofica: Pescarusul Jonathan Livingstone si depasirea limitelor

„Cei mai multi pescarusi nu cauta sa invete decat elementele de baza ale zborului –cum sa ajunga de pe un mal pana la hrana si inapoi. Pentru cei mai multi pescarusi, nu zborul conteaza ci hrana. Dar pentru acest pescarus, zborul era totul, nu hrana. Mai mult decat orice pe lume, Pescarusului Jonathan Livingstone ii placea sa zboare” –Richard Bach, Pescarusul Jonathan Livingstone.

Aceasta frumoasa parabola a lumii moderne, ne reaminteste ca visul libertatii si al iubirii pentru toate fiintele poate fi trait de fiecare pescarus si de asemenea de fiecare om. Eliberarea de propriile defecte si slabiciuni, culminata cu zborul spre culmile inalte ale fiintei umane nu ar trebui considerate o utopie, din contra, o solutie pentru omul secolului XXI, prins intr-o societate a vitezei si a formelor schimbatoare, lipsite de transcendenta si deseori de sens. Libertatea interioara se poate castiga! Intrebarea este cum?

Va asteptam la o prezentarea despre posibilitatea omului de a-si depasi limitele si a zbura spre orizonturi mai inalte, unele chiar nebanuite!

Marti, 8 februarie 2011, la ora 19.00 la sediul asociatiei Noua Acropola din str. Lucian Blaga, nr. 4 Timisoara. Prezinta: Andreea Neacsu.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează