Pescarusul Jonathan Livingstone si depasirea limitelor

0

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita la prelegerea filosofica: Pescarusul Jonathan Livingstone si depasirea limitelor

„Cei mai multi pescarusi nu cauta sa invete decat elementele de baza ale zborului –cum sa ajunga de pe un mal pana la hrana si inapoi. Pentru cei mai multi pescarusi, nu zborul conteaza ci hrana. Dar pentru acest pescarus, zborul era totul, nu hrana. Mai mult decat orice pe lume, Pescarusului Jonathan Livingstone ii placea sa zboare” –Richard Bach, Pescarusul Jonathan Livingstone.

Aceasta frumoasa parabola a lumii moderne, ne reaminteste ca visul libertatii si al iubirii pentru toate fiintele poate fi trait de fiecare pescarus si de asemenea de fiecare om. Eliberarea de propriile defecte si slabiciuni, culminata cu zborul spre culmile inalte ale fiintei umane nu ar trebui considerate o utopie, din contra, o solutie pentru omul secolului XXI, prins intr-o societate a vitezei si a formelor schimbatoare, lipsite de transcendenta si deseori de sens. Libertatea interioara se poate castiga! Intrebarea este cum?

Va asteptam la o prezentarea despre posibilitatea omului de a-si depasi limitele si a zbura spre orizonturi mai inalte, unele chiar nebanuite!

Marti, 8 februarie 2011, la ora 19.00 la sediul asociatiei Noua Acropola din str. Lucian Blaga, nr. 4 Timisoara. Prezinta: Andreea Neacsu.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează