PATZAIKIN (colectia) merge la Museumsquartier in Viena

0

Colecţia PATZAIKIN la Museumsquartier Viena

 Sursa: icr.ro

Din iunie până în septembrie, Viena stă anul acesta sub semnul modei, iar Institutul Cultural Român de la Viena contribuie cu un program dedicat designerilor şi artiştilor români. Densitatea şi diversitatea prezenței româneşti sunt remarcabile: twenty(2)too & Irina Lăzăreanu + Apparatus22 + The PATZAIKIN Collection, by Oláh Gyárfás + Daniel Knorr = 1 premiu, 1 topmodel, 1 expoziție, 1 showcase, 2 defilări şi 5 performance‐uri.

Luna august e marcată de prezență brandului PATZAIKIN – un brand de lifestyle pentru trendsetterul activ, ecologist, urban, inspirat de frumusețea neîmblânzită a Deltei Dunării ‐ care va debuta la Viena în fashion shop‐ul Museumsquartier Viena (COMBINAT) şi pe un catwalk ridicat în curtea Museumsquartier.

3 august – 6 septembrie: colecția PATZAIKIN (toamnă‐iarnă 2012‐2013) în fashion‐shop‐ul COMBINAT al Museumsquartier. Lansată în noiembrie 2011 la București (linia sport) și apoi în februarie 2012 la Berlin Fashion Week (liniile denim și in), colecția a ilustrat perfect principiile care guvernează evoluția componentei de vestimentație și accesorii a brandului PATZAIKIN: confort și calitate, materiale eco‐friendly și de proveniență majoritar românească, excelență în design și respect pentru tradiție.Miercuri, 22 august, ora 18:00: colecția PATZAIKIN (primăvară‐vară 2013) debutează la Museumsquartier Viena în cadrul festivalului Summer of Fashion. Lansarea internatională a brandului pe podiumul vienez este marcată de o abordare proaspătă, inspirată de frumusețea genuină a peisajului Deltei Dunării. Defilarea va avea loc pe un catwalk plasat în curtea interioară a Cartierului Muzeelor (MuseumsQuartier). Asemenea faimoaselor divanuri din curtea MQ ‐ numite Enzi şi Enzo ‐ platforma este gândită să fie invadată after‐show de miile de vizitatori ce populează în fiecare seara curtea MQ.În plus, luna august aduce şi continuarea seriei de performance Positive Tension (in the air) a colectivului Apparatus 22. Special concepută pentru spațiul public din curtea principală a Museumsquartier, acest performance va lansa asupra publicului prezent zeci de mii de buline de confetti în nuanțe pastel imprimate cu întrebări pe teme precum: consumerism, original versus copie, statutul designerului de modă, valoarea noului, rolul tehnologiei în diseminarea şi comercializarea modei etc. Performanțele din seria “Positive Tension” au loc după fiecare eveniment important în aer liber din programul „Summer of Fashion“, următoarele date fiind 4 august, 22 august şi 5 septembrie.ICR Viena prezintă toate aceste puncte româneşti ale programului în parteneriat cu Museumsquartier Viena (Quartier21 şi COMBINAT).Noua colecție PATZAIKIN este mai mult decât o simplă interpretare estetică a unui tărâm paradiziac. Ea reuşeşte să încapsuleze atmosfera densă, misterioasă şi liniştită a unui colț de lume insuficient explorat. Hainele îmbină cunoştințele meşteşugului tradițional ‐ local cu inovațiile tehnice (materiale realizate de Universitatea Tehnică din Arad) şi sunt menite să creeze armonie între stilul urban şi spiritul de aventură al celor dornici să (re)descopere natura. Frumusețea materialelor naturale (bumbac, in, cânepă) folosite în colecție privilegiează nuanțele liniştite de bej şi gri pal, denimul închis şi pune în valoare intenția declarată de a regăsi, prin intermediul designului contemporan, calea spre natură.Coloana sonoră ce însoțeşte prezentarea colecției Patzaikin la Viena a fost concepută de artistul Electric Brother (alias Cristian Ştefănescu) şi inspirată de ambientul sonor al Deltei Dunării. Artistul utilizează un instrument inedit (vechiul Far din Sulina), iar muzica, rezultată din întâlnirea cu acest mediu, este folosită neprelucrată.

 

Despre PATZAIKIN
PATZAIKIN este marca unui stil de viață – ce îmbină vestimentația, accesoriile şi designul inovativ (canotca). Povestea fascinantă a lui Ivan Patzaichin, legendă vie a canotajului internațional, şi frumusetea neatinsă a Deltei Dunării constituie surse de inspirație perpetue pentru noul label, produs 100% românesc.Recent, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a selectat brandul PATZAIKIN să conceapă ținuta oficială a delegației române la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Designerul principal a brandului PATZAIKIN este Olah Gyarfas, apreciat internațional pentru activitatea sa în cadrul brandului Rozalb de Mura (2006 ‐ 2011).
Patzaikin Fashion
Designer principal: Olah Gyarfas
Designeri: Adel Zsigmond, Andrea Veress
Accesorii: Atelierul de papură Chilia Veche
Fotograf: Nicu Ilfoveanu
Designer de sunet: Electric Brother
Centrul de creație Haroltwww.patzaikin.com
www.rowmania.ro
www.rkiwien.at

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.