ONG cultural 1.0, platforma de dialog interinstituțional

0

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală organizează marți, 30 iunie 2015, în foaierul Aulei Ministerului Culturii, întâlnirea de lucru ONG cultural 1.0 dedicată sectorului cultural independent.

PROGRAM_ONG cultural 1.0

ONG cultural 1.0 își propune să faciliteze legătura dintre societatea civilă și autoritatea publică, fiind adresată reprezentanților sectorului independent, laboratorul cel mai activ în materie de creație care impulsionează domeniul culturii.

Evenimentul își dorește să creeze o platformă de dezbatere interinstituțională în vederea identificării percepțiilor cu privire la politicile publice și strategiile sectorului cultural, precum și a reglementărilor necesare zonei independente. Sunt așteptați peste 100 de profesioniști care activează în zona culturală independentă și a căror participare va influența dezvoltarea pe termen lung a sistemului.

Programul cuprinde șase focus-grupuri pe sectoare de activitate: patrimoniu cultural, artele spectacolului, cultură scrisă, arte vizuale și industrii creative, educație culturală și nevoi de formare ale ONG-urilor culturale, precum și sesiuni generale deschise tuturor reprezentanților ONG-urilor culturale. Concluziile întâlnirii vor face obiectul unui Raport Oficial ONG cultural 1.0 care va fi disponibil pe www.culturadata.ro.

ONG cultural 1.0 este prima întâlnire dintr-o serie care va deveni periodică și de pe urma căreia întregul domeniu cultural are de profitat. Este momentul să recunoaștem că există o fractură de comunicare între autoritatea reglementatoare și cei care din vocație și pasiune și-au asumat sarcina dificilă de a suplini oferta publică.” – Carmen Croitoru, Director general INCFC.

Pentru mai multe informații puteți accesa: http://www.culturadata.ro/ong-cultural-1/.

 

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional – cultură. Cel mai important studiu derulat de institut este Barometrul de Consum Cultural la nivel naţional.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează