Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ONG cultural 1.0, platforma de dialog interinstituțional

0

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală organizează marți, 30 iunie 2015, în foaierul Aulei Ministerului Culturii, întâlnirea de lucru ONG cultural 1.0 dedicată sectorului cultural independent.

PROGRAM_ONG cultural 1.0

ONG cultural 1.0 își propune să faciliteze legătura dintre societatea civilă și autoritatea publică, fiind adresată reprezentanților sectorului independent, laboratorul cel mai activ în materie de creație care impulsionează domeniul culturii.

Evenimentul își dorește să creeze o platformă de dezbatere interinstituțională în vederea identificării percepțiilor cu privire la politicile publice și strategiile sectorului cultural, precum și a reglementărilor necesare zonei independente. Sunt așteptați peste 100 de profesioniști care activează în zona culturală independentă și a căror participare va influența dezvoltarea pe termen lung a sistemului.

Programul cuprinde șase focus-grupuri pe sectoare de activitate: patrimoniu cultural, artele spectacolului, cultură scrisă, arte vizuale și industrii creative, educație culturală și nevoi de formare ale ONG-urilor culturale, precum și sesiuni generale deschise tuturor reprezentanților ONG-urilor culturale. Concluziile întâlnirii vor face obiectul unui Raport Oficial ONG cultural 1.0 care va fi disponibil pe www.culturadata.ro.

ONG cultural 1.0 este prima întâlnire dintr-o serie care va deveni periodică și de pe urma căreia întregul domeniu cultural are de profitat. Este momentul să recunoaștem că există o fractură de comunicare între autoritatea reglementatoare și cei care din vocație și pasiune și-au asumat sarcina dificilă de a suplini oferta publică.” – Carmen Croitoru, Director general INCFC.

Pentru mai multe informații puteți accesa: http://www.culturadata.ro/ong-cultural-1/.

 

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional – cultură. Cel mai important studiu derulat de institut este Barometrul de Consum Cultural la nivel naţional.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.