O vara incendiara marca „Descoperim Aradul”

0

34 de tineri au participat duminica trecuta la drumetia organizata la Cetatea Siriei, demonstrand faptul ca timpul liber se poate petrece si altfel decat in fata calculatorului.

“Cetatea Șiriei datează din secolul al XIII-lea. Un rol deosebit de important în viața acesteia l-au avut voievozii și cnezii români. Spre exemplu, un document din anul 1440 vorbește despre un anumit voievod Ștefan din Șiria. Posesie a lui Matei Corvin la începutul celei de a doua jumătăți a secolului al XV-lea, trece în între anii 1461-1464 sub stăpânirea familiei Bathory. ”

Majoritatea participantilor au vizitat pentru prima data Cetatea Siriei si s-au intors acasa cu o lectie de istorie in plus!

Nici „Noaptea albă a instituţiilor culturale arădene” nu a „scapat” de vizita drumetilor aradeni! Peste 30 de persoane au vizitat noaptea trecuta institutiile culturale din oras si noaptea a fost incheiata la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, acolo unde piesa „Cerere in casatorie” a fost mai apreciata ca niciodata.

Daniel Mitre, intiatorul proiectului a declarat: ” Suntem mandrii ca in scurt timp zeci de tineri au spus da demersului nostru si o vara intreaga militam impreuna pentru promovarea si mai ales vizitarea judetului Arad. Multumim presei locale care este alaturi de noi, tinerilor care aproape in fiecare duminica dimineata spun „Da” provocarii Descoprim Aradul” , Asociatiei Pro Tineret Vest  si nu in ultimul rand celui mai frumos judet din Romania: Arad. „

Drumetiile vor continua! Pe siteul www.descoperimaradul.info va fi publicat un calendar cu evenimentele ce vor avea loc in perioada urmatoare.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează