Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O Românie de nota 10

0

La început de an îţi faci mai mereu planuri: ce îţi propui să faci, cum, până când. Şi noi, la România Pozitivă, ne-am făcut asemenea rezoluţii. Firul roşu rămâne, însă, acesta: ne propunem să fim optimişti în 2015. Să vedem frumosul şi oportunităţile de a creşte, să găsim oamenii care să ne inspire şi să ne determine să mergem mai departe în proiectele noastre.

În ianuarie am găsit această inspiraţie pe romaniadezece.ro, o colecţie a locurilor, oamenilor şi proiectelor care transformă România într-o ţară cu care ne mândrim.

10

Români de nota 10, uniţi-vă!

Iniţiată de cei de la OMV Petrom, galeria aduce laolaltă antreprenori sociali din Ţara lui Andrei, fotografi precum Dragoş Asaftei, călători prin ţară (Florin, de la drumliber.ro) sau oameni cu o pasiune pentru frumos şi poveşti de succes.

Unul dintre oamenii a cărui poveste ne-a inspirat să intrăm în provocare este Marta Tănase, coordonatoare a proiectului Remesh solidar, proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere. Ce fac cei de la Remesh solidar? Reutilizează materiale, transformându-le în obiecte frumoase, numai bune de folosit sau dăruit prietenilor.

Vestea bună: Marta te invită şi pe tine să-ţi înscrii, până pe 30 ianuarie, fotografia care ne arată cum e România ta de 10 pe site-ul http://www.romaniadezece.ro/. Ea te răsplătește cu poof-uri relax de la Remesh solidar (fotolii de relaxare create din materiale refolosite).

Ce trebuie să faci: încarcă o fotografie pe www.romaniadezece.ro (ai grijă ca nota 10 să fie vizibilă în fotografie), salvează-o şi postează-o în comentarii la postul de mai jos, împreună cu o scurtă explicaţie a ce ilustrează ea. Marta alege cea mai inspirată fotografie pe 2 februarie.

Tu cu ce te mândreşti din România? O cascadă spectaculoasă, un mentor care te-a ajutat? Arată-ne şi nouă!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.