Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noutati pe frontul de vest

0

Poveştile şi basmele îşi fac încet încet loc în Cetatea Timişoarei. Vă recomandăm să le îmbrăţişaţi, şi să vă lăsaţi purtaţi în lumi miraculoase! Să începem de vineri cu expoziţia Danei Catona, “Peisaj cu prinţese”. Autoarea volumului de poezii “Iepurele de martie” (2008), ne invită să luăm parte la o nouă aventură. Tot vineri 03 decembrie, dar mai pe seară, vă sugerăm să vă refugiaţi în Sevastia’s Book, pentru un concert, o cană cu vin fiert şi o carte citită din scoarţă în scorţişoară. Ovidiu Sârb şi Cristian Săftescu, promit să vă vrăjească în acorduri de chitară, iar cei ai locului au pregătit şi ceva pentru nostalgici: ceai cu turtă dulce!

Ziua de sambătă, 04 decembrie este una foarte plină de literatură si… vin, asta pentru că festivalul  “Literatură şi vin” se află în plină desfăşurare. Pe lângă lansările de carte propuse de către organizatori, seara aveţi de ales între două piese de teatru. Şi nu va fi o alegere uşoară, deoarece amândouă promit.

Prima, în ordine cronologică, este “Farmacia”, pusă în scenă de teatrul Thespis. Aveţi posibilitatea să aflaţi despre destinul tragic al elefanţilor zburători în lupta lor cu urbanul.

Dacă vă hotarâţi pentru Matei Vişniec, aflaţi că piesa “Spălătorul de creier” este jucată de către “Auăleu teatru de garaj şi curte” începând cu ora 19:30. Textul piesei, scris în urmă cu cincisprezece ani, se dovedeşte a fi de actualitate pentru fiecare generaţie tânără de actori ce-l redescopera. Piesa a fost un success încă de la prima reprezentaţie în februarie 2008, când garajul Auăleu s-a dovedit neîncăpător numărului mare de spectatori prezenţi, în mare masură tineri. Ce vă putem sfătui: rezervaţi un billet cât mai din timp!

Şi pentru a vă arăta o mică parte din imaginea de ansamblu a poveştii ce are să urmeze la sfârşitul acestei luni, Aiesec şi Cărtureşti vă propun să descoperiţi Crăciunul in jurul lumii. Spre încântarea celor mici şi nu numai, basme şi obiceiuri de Crăciun din Italia, Mexic, Ucraina sau Brazilia vor fi dezvăluite de către membri internaţionali Aiesec. Ce vă putem dezvălui noi, de pe acum, este că Suedia are vreo treisprezece Moşi Crăciuni, şi nu toţi sunt binevoitori…

PS: Multumim evive pentru recomandarile din weekend!

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.