Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noua Acropolă te așteaptă la cortul ONGFest din Piaţa Unirii, Timișoara, 8 şi 9 octombrie 2011

0

Vă aşteptăm la cortul ONGFest din Piaţa Unirii, în 8 şi 9 octombrie, să vorbim despre puterea voluntariatului, despre Prietenie şi despre Dragoste.

Conferinţă:  Prietenia, o legătură între suflete
Conferenţiar Andreea Neacşu
Data: 8 octombrie ora 17:00
Locaţie: Cortul ONGFest, Piaţa Unirii

„Prietenia este o delicată legătură a sufletelor printr-o armonie în lucrurile mari şi bune.“ Goethe

În funcţie de cum un om trăiește această experienţă superioară care este PRIETENIA, viaţa îi poate fi fericită sau mai puţin fericită, se poate simţi sau nu singur sau împlinit. Împrietenirea seamană cu practica unei arte….elementele ”tehnice” se pot învăţa de la un profesor, experienţelor celorlalţi pot să ne ajute să descoperim până unde putem merge, dar pentru a crea o operă de artă, e absolut necesară autenticitatea. Amiciţia are rădăcini comune cu Amor, ceea ce înseamnă că are o esenţă spirituală, care, dacă e descoperită, poate conferi fiinţei umane înţelegerea care o conduce spre descoperirea propriului drum.

Film documentar: Noua Acropolă. 50 de ani de filosofie în lume
Data: 8 octombrie ora 18:30
Locaţie: Cortul ONGFest, Piaţa Unirii

De ce avem nevoie pentru a fi fericiţi? Ce aş dori să văd în jurul meu? Cum arată o societate construită pe valori morale? Cum mă pot cunoaşte pe mine? Contează felul în care eu acţionez?

Filosofia a fost întotdeauna cea care a căutat răspunsuri la aceste întrebări. Platon, Aristotel, filosofia orientală, au oferit perspective asupra modului în care viaţa poate fi trăită astfel încât să descoperim singuri răspunsul la dilemele de mai sus. Filosofia ca mod de viaţă reprezintă mai mult decât cunoaştere: înseamnă a acţiona în conformitate cu ceea ce vrei să devii tu şi lumea care te înconjoară.

Şcoala de filosofie în manieră clasică Noua Acropolă te invită să descoperi cum se manifestă  filosofia activă, practicată într-un mediu independent de orice influenţă religioasă, politică sau socio-economică. Principiile după care Noua Acropolă se ghidează sunt: dezvoltarea potenţialului uman, trezirea unei viziuni golobale prin studiu comparat  al Filosofiei, Artelor, Ştiinţelor şi Religiilor, şi formarea unui nucleu de fraternitate universală.

Vino să ne cunoşti mai bine şi să vezi propunerea noastră despre cum putem construi o lume mai bună şi cum să devenim noi oameni mai buni. Ne vedem la ONGFest?

Conferinţă:  Învăţăturile lui Platon despre iubire
Conferenţiar Monica Varga
Data: 9 octombrie ora 17:00
Locaţie: Cortul ONGFest, Piaţa Unirii

Zeii îi iubesc cel mai mult pe cei care iubesc sincer și din toată inima, pentru că aceștia se găsesc în puterea lui Eros, cel mai vechi dintre zei.

Cum trebuie să iubim pentru ca Dragostea să ne aducă fericire și nu disperare? Cum ne putem descoperi pe noi înșine într-o iubire care implică și o altă persoană? De ce avem nevoie de dragostea platonică în viaţa noastră?

Filosofii greci din antichitatea au aprofundat acest subiect, abordându-l din mai multe perspective, iar unele dintre cele mai importante concluzii pentru posteritate le-a cuprins Platon în Banchetul său. Omul modern e nevoit să găsească noi moduri de a aprofunda temele esenţiale ale vieţii, din care, Dragostea este o realitate pe care nu o poate ignora, iar dacă o face, consecinţele îi amăresc existenţa.

www.noua-acropola.ro
Mulţumim celor care sprijină cultura: RomaniaPozitivă.ro, Evive.ro, TimisoaraAzi.ro, Timişoreni.ro


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.