Muzică Veche la Brebu Nou, 17-19 iulie

0

FESTIVALUL DE MUZICA VECHE BREBU NOU Ediţia II-a 2009
PERIOADA FESTIVALULUI: 17 IULIE – 19 IULIE 2009

În Banat, mai exact în comuna Brebu Nou se va desfăşura a II-a ediţie a festivalului de Muzică Veche, 17-19 iulie 2009. Clavecinul, lăuta, theorba, vioara barocă sunt doar o parte din instrumentele utilizate în muzica veche, evident împreună cu vocea, gestica şi talentul interpreţilor 🙂

Tot în aceaşi perioadă de timp, la Gărâna (în aceaşi zonă a ţării) se întâmplă Gărâna Jazz Festival, aşa că dacă vrei muzică de calitate fie ea jazz, blues sau muzică veche este bine să-ţi faci loc în agendă pentru un week-end muzical în Banat! 

Societatea Musica Antica propune:

la-follia„Susţinerea în zona bănăţeană a comunei Brebu Nou a Festivalului de Muzică Veche, eveniment muzical de amploare şi înaltă ţinută artistică cu frecvenţă anuală şi participare internaţională. Iniţierea în aceeaşi zonă a unei activităţi de învăţământ muzical alternativ de înalt nivel, concretizat prin cursuri Master în domeniul specific al muzicii vechi, deschis atât studenţilor români cât şi participării internaţionale.

Potenţialul, experienţa şi relaţiile în lumea artistică internaţională deţinute în acest domeniu de ansamblul La Follia Baroque Ensemble Timişoara, permit invitarea unor muzicieni şi ansambluri din cel mai înalt eşalon valoric mondial. Privilegiul de a putea participa la concertele acestor mari maeştri va fi completat de oportunitatea de a putea participa la cursuri de măiestrie oferite de aceştia în specificul tehnicilor muzicii vechi (clavecin, lăută, theorbă, vioara barocă, canto, gestica corporală de teatru japonez Nô, dans renascentist şi baroc). La finele cursurilor Master participarea studenţilor în concerte alături de profesorii lor, va permite coagularea în ansambluri orchestrale mai mari care vor face posibilă chiar o abordare de repertoriu de operă barocă.

Argumentaţia proiectului vine de la o echipă de muzicieni profesionişti care beneficiază de experienţa unui maxim cultural consfinţit prin consistenta consacrare internaţională printr-o experienţă specializată. Noutatea adusă prin acest gen, caracterul deosebit de accesibil al muzicii vechi alături de valoarea invitaţilor garantează polarizarea unui public din ce în ce mai numeros în jurul unor manifestări artistice de excepţie aflată în vogă în Occident.” Mai multe informaţii pe site-ul LaFollia.ro

PROGRAMUL FESTIVALULUI DE MUZICA VECHE, BREBU NOU Ediţia II-a 2009

17 IULIE 2009, ora 12, Biserica Catolică din Brebu Nou
LA FOLLIA Baroque Ensemble Timişoara

18 IULIE 2009, ora 12, Biserica Catolică din Brebu Nou
Masato MATSUURA (Japonia) – Teatru Nô, mişcare corporală
13.00 Thomas BOYSEN (Norvegia), Thor Harald JOHNSEN (Norvegia) – lăută, theorbă, chitară barocă

19 IULIE 2009, ora 12, Biserica Catolică din Brebu Nou
AUSONIA (Belgia)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.