Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MONOMER: Future Prospects about Old Habits a ajuns la final

0

MONOMER: Future Prospects about Old Habits a ajuns la final. Proiectul de investigație coregrafică derulat de către Asociația MACAIA și co-finanțat de AFCN prezintă în perioada 29 -5 iulie 2021 performanceul SAMPLED L.R.P.

Sunt multe feluri prin care obișnuințele și sistemele pot fi schimbate. Mereu există cauze ce determină efecte. Când vine vorba de oameni și de viețile acestora, ne întâlnim cu sisteme foarte complexe, condiționate de multiple cauze, care determină o multitudine de efecte, pe care, dacă le-am lua pe rând și le-am analiza, ar putea să devină complicat să producem schimbări, update-uri sau remastering-uri individuale. Perioada de lockdown ne-a învățat că atunci când dinamica unui sistem se modifică, acesta suferă transformări majore.

𝘚𝘤𝘩𝘪𝘮𝘣𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘪𝘯𝘢𝘮𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘢𝘭𝘦𝘢 𝘰𝘱𝘵𝘪𝘮ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘮𝘰𝘥𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢 𝘤𝘢𝘶𝘻𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢.

𝘋𝘪𝘯𝘢𝘮𝘪𝘤𝘢 𝘶𝘯𝘶𝘪 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘥𝘦𝘵𝘦𝘳𝘮𝘪𝘯ă 𝘤𝘶𝘮 𝘱ă𝘳ț𝘪𝘭𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘢𝘤ț𝘪𝘰𝘯𝘦𝘢𝘻ă.

𝗦𝗔𝗠𝗣𝗟𝗘𝗗 𝗟.𝗥.𝗣. este un spectacol caracterizat de intermedialitate, creat printr-un sistem colaborativ între performeri și echipa de artiști new media, în care tehnologia are un rol important.

// Live performance-ul se află într-o continuă relație cu proiecția video: conținut video filmat în prealabil și conținut video generat în momentul spectacolului prin telefoanele mobile care permit, pe baza unei aplicații, NDI HX, să transmită imagini live.
// Vizualul este mixat cu film
ările realizate în pre-productie, în care sunt afișate trăirile din perioada de lockdown, iar astfel, suntem introduși într-un mediu familiar unde tehnologiile și social media ne-au devenit și mai apropiate.

𝗦𝗔𝗠𝗣𝗟𝗘𝗗 𝗟.𝗥.𝗣. dorește să comunice că spațiul comun sau individual este doar o percepție. Spectacolul este o simulare a faptului că prin ajutorul lumilor deschise de perspectiva unei filmări în spațiul comun (în cazul nostru scena) poate fi atât delimitat și separat, cât și înțesat de noi utilități. Părțile componente ale spațiului devin complementare, prin schimbarea perspectivelor video.

– Concept & coregrafie: Vlad Benescu
– Consultan
ță proiect & consultanță direcție artistică: Oana Arsenoi
– New media artist: Alexandru-Claudiu Maxim
– VFX: Vlad Grigore, Ioana Buraga
– Sound-design: Tudor-R
ăzvan Morar (Shokima)
– Performeri: Vlad Benescu, Alina Tofan, Tudor-R
ăzvan Morar
– Graphic design: Vlad Grigore, Ioana Buraga

Pe durata derulării proiectului, echipa MONOMER a propus publicului mai multe formate artistice în care limitările corporale și spațiale impuse de pandemie au fost explorate de către artiști, cu ajutorul propriului corp și al noilor tehnici media.

LINK EVENIMENT – https://fb.me/e/2gYrSnyvk

 Urmăriți-ne și pe:
Instagram: 
http://www.instagram.com/monomer.future
Facebook: 
https://www.facebook.com/monomer.future
Soundcloud: 
https://soundcloud.com/monomer-future
Youtube: 
https://www.youtube.com/channel/UCYINtG0cHb-I-wFMtPNWQEQ

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.