Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mitul raţionalismului @ Noua Acropola Timisoara

0
Asociaţia culturală Noua Acropolă vă invită sâmbătă, 28 aprilie, ora 11:00, la o prelegere filosofică cu tema: Mitul raţionalismului.
Conferenţiar: prof. Ivo Ivanovici
Locaţie: Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” (Bd. Vasile Parvan, Nr. 4A)
Nu încape îndoială, omul este, în esenţa sa, un „homo sapiens”, o fiinţă raţională, un „eu sunt” intelectual… Mai presus de toate argumentele filosofice ori antropologice, o dovedeşte cu prisosinţă întreaga istorie a culturii şi a civilizaţiei, căci peste tot şi în fiecare epocă vedem aceeaşi privelişte: omul gânditor care se modelează pe sine şi pe lumea din jurul său.
Variază mentalităţile – adică tipuri de răspunsuri oferite la întrebări fundamentale –, dar omul intelectual rămâne mereu o constantă. Aşadar, noi oamenii suntem fiinţe intelectuale şi ne împlinim utilizându-ne mintea: de pildă, personalitatea individuală este rezultatul unui proces de auto-formare bazat pe aplicarea şi asumarea conştientă a noţiunii de unu, iar în temeiul tuturor profesiilor se află cunoştinţele corespunzătoare fiecăreia în parte. Toate acestea sunt bine cunoscute şi se consideră, îndeobşte, că până la urmă am reuşit să ajungem într-o epocă a lumii pe deplin raţionalizată şi eliberată de tentaţiile unei gândiri false.
Şi totuşi… realităţile vieţii s-ar putea să nu corespundă întru totul necesităţilor şi aşteptărilor, iar modul în care ne folosim însuşirea intelectuală poate că nu este chiar atât de just pe cât se pare… Oare este posibil să fi căzut într-un nou exces istoric, conferind raţiunii un rol nemăsurat şi o încredere nepotrivită?
Taxa de participare: 4 Lei (reducere 2 Lei)
Pentru mai multe informatii:
Telefon: 0749 067 441
Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.