Mitul lui Ulise la Timisoara, miercuri, 26 septembrie 2012

0

Asociatia culturala Noua Acropola va invita miercuri, 26 septembrie 2012, ora 18:30, la o prelegere filosofica despre Mitul lui Ulise sau despre Odiseea vietii interioare. 
Conferentiar: prof. Monica VARGA
Locul de desfasurare: Cafe TEXT, corpul A al cladirii Bastion.

Adevarata cunoastere de sine e aventuroasa si dificila, dar reprezinta drumul spre realizarea fiintei umane. Grecii antici ne-au lasat drept mostenire indicii pretioase despre cum putem descoperi si parcurge drumul interior, depasind obstacolele iminente. Ulise e simbolul omului care calatoreste spre Ithaca, spre Patria interioara sau centrul fiintei, e omul care se cucereste pe sine zi de zi si care invinge doar atunci cand devine Regele propriului destin. Cum putem aduce in viata noastra inteligenta si spiritul inteleptului Ulise, dand astfel un sens profund fiecarei actiuni? Care sunt invataturile cuprinse in Odiseea? Cum pot ele sa influenteze viata omului care isi duce traiul in secolul al XXI-lea?

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.