Mitul lui Ulise la Timisoara, miercuri, 26 septembrie 2012

0

Asociatia culturala Noua Acropola va invita miercuri, 26 septembrie 2012, ora 18:30, la o prelegere filosofica despre Mitul lui Ulise sau despre Odiseea vietii interioare. 
Conferentiar: prof. Monica VARGA
Locul de desfasurare: Cafe TEXT, corpul A al cladirii Bastion.

Adevarata cunoastere de sine e aventuroasa si dificila, dar reprezinta drumul spre realizarea fiintei umane. Grecii antici ne-au lasat drept mostenire indicii pretioase despre cum putem descoperi si parcurge drumul interior, depasind obstacolele iminente. Ulise e simbolul omului care calatoreste spre Ithaca, spre Patria interioara sau centrul fiintei, e omul care se cucereste pe sine zi de zi si care invinge doar atunci cand devine Regele propriului destin. Cum putem aduce in viata noastra inteligenta si spiritul inteleptului Ulise, dand astfel un sens profund fiecarei actiuni? Care sunt invataturile cuprinse in Odiseea? Cum pot ele sa influenteze viata omului care isi duce traiul in secolul al XXI-lea?

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează