Mitul lui Psyche: Prelegere filosofica si reprezentatie teatrala la Timisoara

0

Va invitam sa descoperiti pas cu pas calatoria sufletului uman dinspre intuneric si haos spre lumina si nemurire infatisata printr-o reprezentatie teatrala si o prelegere filosofica explicativa, bazate pe unul dintre cele mai simbolice mituri culte: Amor si Psyche.

Mitul, in forma care s-a pastrat pana in zilele noastre, a aparut in romanul Magarul de aur sau Metamorfoze al scriitorului latin Apuleius, care a trait in sec. al II-lea e.n.
 
Psyche reprezinta sufletul omenesc, iar aventura presarata cu nenumarate probe a tinerei protagoniste accentueaza importanta si necesitatea victoriei asupra experientelor materiale pentru cucerirea unui nivel de constiinta elevat.
 
Ne propunem ca in aceasta zi dedicata filosofiei sa redescoperim caile prin care sa raspundem la intrebarile cele mai profunde ale fiintei umane despre Destin si sa recucerim atitudinea pozitiva si plina de inteligenta a omului care nu se sperie de viata si de probele sale, ci face din aceasta un camarad de nadejde, o provocare, un Maestru.
 
 
Program eveniment
 
Miercuri, 21 noiembrie
Ora 18:30 Prelegere filosofica: Mitul lui Psyche. Descifrarea simbolurilor mitului si a etapelor evolutive
Ora 19:30 Reprezentatie teatrala: Mitul lui Psyche

Evenimentul va avea loc la Cercul Militar Timisoara, Piata Libertatii, nr.1.
 

Intrarea este libera!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează