MISTERELE EGIPTULUI ANTIC, la SATCHINEZ, intre 20 – 27 aprilie 2013

0

MISTERELE EGIPTULUI ANTIC

eveniment cultural

20 – 27 aprilie 2013

Locul de desfășurare: SATCHINEZ, Căminul Cultural „Nicolae Bălcescu”, Str. Lalelelor, nr. 44

Misteriosul Egipt Antic_final

Asociaţia culturală Noua Acropolă cu sprijinul Primăriei Comunei Satchinez și în parteneriat cu Școala gimnazială Satchinez propune tinerilor şi adulţilor o incursiune în misterele şi frumuseţile Egiptului antic.

Evenimentul MISTERELE EGIPTULUI ANTIC  vă propune o expoziţie didactică şi foarte amplă despre istoria, arta, panteonul, medicina, ştiinţa şi scrierea în Egiptul antic. Expoziţia va fi cadrul în care se vor desfăşura şi o serie de activităţi interactive: conferinţe, prezentări, ateliere de pictură, vizionare de film documentar şi multe altele.

Vă invităm să aflaţi cât mai multe despre un tărâm şi un popor pe care grecii l-au numit Aigyptos (mister) şi să pătrundeţi sensul mesajelor transmise de egipteni umanității din viitor.

 

sâmbătă, 20 aprilie

 

ora 11:00 Deschiderea oficială a evenimentului

Expoziţie cu ghidaj: Misterele Egiptului antic

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 27 aprilie. În perioada 21-27 aprilie, ghidajul şi vizitarea expoziţiei se va face la cerere şi pe bază de programare.

Această expoziţie propune o călătorie esenţializată printre ideile-temelie ale civilizaţiei Egiptului antic. Planşele expoziţionale vor prezenta lumea fascinantă a enigmelor arhitecturale: piramidele şi templele antice; viaţa morală şi religia; imaginaţia simbolică, precum şi panteonul egiptean.

Ghidajul expoziţiei şi explicaţiile vor fi oferite de membrii  Asociaţiei Noua Acropolă din Timişoara.

 

Ora 12:00 Prelegere filosofică: Egiptul, misterul frumuseţii (cu prezentare multimedia)

Conferențiar: Andreea Neacșu

Grecii numeau Aigyptos țara pe care egiptenii au botezat-o Kem – un nume care învăluie în mister o frântură maiestuoasă, magică și profundă din trecutul omenirii. Pictura, sculpturile, templele și tot ceea ce ne-a rămas de la egipteni ne fascinează și ne provoacă imaginația, ne transpun într-o altă dimensiune. Misterul acestor forme care par să fi atins perfecțiunea rămâne să-l descoperim în gândirea metafizică înaltă cucerită de acest popor.

În spatele armoniei arhitecturale se află o armonie a minții și o înțelegere profundă a enigmelor omului și universului.

Cum au știut egiptenii să alinieze creația lor legilor Universului? Cum au calculat cu atâta precizie parcursul corpurilor cerești, astfel încât prezența acestora pe cer într-un anumit moment să pună în valoare cele mai importante trăiri umane?

Vestigiile acestui popor ieșit din orice tipare sunt dovezi ale posibilităților de care dispune mintea umană.

Le-am cercetat suficient?

Putem ajunge să le retrăim?

Vă invităm la o prelegere filosofică despre frumusețe în Egiptul Antic și despre misterul care ascunde resorturile acestui demers creator, excepțional în istoria umanității.

 

Între orele 14:00 – 17:00 Ateliere de pictură pe basoreliefuri, replici după descoperiri arheologice ale obiectelor descoperite în Egipt și vizionare de filme documentare

Vor avea loc două ateliere, pentru următoarele categorii de vârstă: 5-10 ani şi peste 10 ani (inclusiv adulţi)

Pentru a vă înscrie la unul din ateliere de mai sus, vă rugăm să ne contactați la telefon 0755.292.542

Va avea loc o proiecție de film documentar: Egiptul antic, pământ iubit (45’), Egiptul antic, pământ renăscut (45’), Egiptul antic, pământ etern (45’). Aceasta va avea loc la Școala gimnazială Satchinez, laboratorul de informatică.

Participarea la activităţi este GRATUITĂ, costurile materialelor fiind suportate de Primăria Comunei Satchinez şi de Asociația culturală Noua Acropolă.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează