Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mihaela Călin va prezenta Licitația de Păpuși din cadrul Galei pentru educație, prima Gală UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș

0

Mihaela Călin va prezenta Licitația de Păpuși din cadrul Galei pentru educație

Prima Gală UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș

Mihaela Călin, prezentatoarea Obervatorului Matinal de la Antena 1, va prezenta Licitația de Păpuși din cadrul Galei pentru educație. Acest eveniment este organizat de UNICEF, cu sprijinul Club Rotary Cetate Timișoara, cu scopul de a le oferi copiilor din Berini, din Sacoșu Turcesc și din Măgura (Lugoj) condițiile necesare pentru a învăța și pentru a-i ajuta să-și finalizeze cursurile gimnaziale. Gala pentru educație va avea loc vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timișoara.

Uneori realizăm cât de mult ne-a ajutat școala să reușim în viață abia atunci când vedem poveștile unor copii care nu pot merge la școală deși își doresc acest lucru. Mă bucur că, prin intermediul “Galei pentru educație, UNICEF va putea ajuta și copiii din județul Timiș să meargă la școală și să învețe în condiții decente. Împreună, organizatori și invitați, sper să oferim cât mai multor copiii șansa la o viață mai bună”, a declarat Mihaela Călin.

Creează o păpuşă, ajută un copil este un proiect UNICEF care s-a născut în Italia, în anii 1980. În România, proiectul a fost lansat în anul 2006, bucurându-se de mare succes. Păpuşile sunt realizate de copii de la grădiniţe, din şcoli generale sau licee, ajutaţi de educatoare, învăţători sau profesori. Prin intermediul acestui proiect, copiii învaţă, pe de o parte, cum să facă o păpuşă, iar pe de altă parte ei află informații despre UNICEF. Asfel, proiectul are trei dimensiuni: educaţională, culturală şi socială. De asemenea, designeri celebri s-au dedicat cauzei realizând păpuși deosebite. Fondurile strânse în urma Licitației de Păpuși vor ajuta și ele copiii din satele Berini, Sacoșu Turcesc și Măgura să meargă la școală și, astfel, să aibă șansa la o viață mai bună. Mihaela Călin a prezentat Licitația de Păpuși și în cadrul Primei Gale UNICEF organizate în sprijinul copiilor din Constanța, care a avut loc pe 15 iulie 2011.

În satul Berini, Comuna Sacoșu Turcesc din județul Timiș, există doar o grădiniță și o școală primară cu predare simultană. Pentru a urma cursurile gimnaziale, copiii din Berini trebuie să meargă opt kilometri, de cele mai multe ori pe jos, pentru a ajunge la școala din Sacoșu Turcesc. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar, toții copiii din Berini de vârstă școlară mică urmează cursurile primare, abandonul survine doar în cazul în care un copil pleacă împreună cu familia înafara țării. Cu toate acestea, în anul 2011, la școala din Sacoșu Turcesc nu a absolvit clasa a VIII-a niciun elev din Berini, iar o singură elevă a trecut în clasa a VIII-a. De asemenea, grădinița și școala din Berini, precum și școala din Sacoșu Turcesc și din Măgura nu oferă condițiile necesare pentru ca cei mici să poată învăța cu drag. Echipamentele sunt foarte vechi, iar materialele didactice și unele metode de predare nu mai sunt de actualitate.

Evenimentul Gala pentru educație este parte a campaniei de prevenire şi reducere a fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar demarate de UNICEF în anul 2010. În cadrul acestei campanii, UNICEF are intervenţii la nivelul şcolii, al familiei şi al comunităţii.

Gala pentru educație în beneficiul copiilor din județul Timiș va reuni vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timișoara și din zonă, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori UNICEF. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, va fi gazda evenimentului, susținând acest demers. Pe lângă Licitația de păpuși, moment devenit tradițional în cadrul evenimentelor organizate în ultimii ani de UNICEF România, invitații se vor bucura de un concert extraordinar Andra, precum și de o licitație de tablouri, specifică evenimentelor marca Rotary Club Cetate Timișoara, dar și de o tombolă cu premii speciale UNICEF.

Află cum te poți implica pe site-ul www.unicef.ro.

 

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre Club Rotary Cetate Timișoara

Cu peste 3.000 de cluburi în întreaga lume și peste 1,2 milioane de membrii, Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună înțelegere. Clubul Rotary Cetate din Timișoara a luat ființă în anul 2002 și se ghidează după principiul: “oameni de caracter, inteligenți și cu moralitate solidă se pot uni pentru a realiza împreună mai mult decât ar putea să realizeze singuri”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.