Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mașinile și invențiile lui Leonardo Da Vinci se întorc la Timișoara!

0
CEI 10.000 DE VIZITATORI SUNT MOTIVUL REDESCHIDERII EXPOZIȚIEI:

GENIUL LUI LEONARDO DA VINCI: MAȘINILE ȘI INVENȚIILE SALE!

Din 7 decembrie 2011 și până în 15 ianuarie 2012, expoziția despre Leonardo da Vinci a fost vizitată de peste 10.000 de persoane. Caietul de impresii a fost completat cu mai multă sau mai puțină seriozitate, dar peste 85% din persoane au mulțumit organizatorilor – Consiliului Județean Timiș, Consulatului General al Italiei la Timișoara, Primăriei Municipiului Timișoara, Muzeului Banatului Timișoara și comunității italiene de oameni de afaceri din Timiș și Arad – pentru această idee și pentru concretizarea ei.

Ca urmare, expoziția se redeschide pentru publicul orașului de pe Bega în 24 ianuarie și va putea fi vizitată până în 19 februarie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00 (ultima intrare, la 17:30).  Prin grija organizatorilor și datorită sprijinului sponsorilor, intrarea la expoziție va fi în continuare gratuită.

Publicul care a vizitat până acum expoziția și-a exprimat interesul și aprecierea pentru această expoziție, mulți dintre vizitatori transmițând sugestiile lor în caietul de impresii propus de organizatori. Câteva precizări merită făcute, în spiritul păstrării publicului bine informat.

Cei care nu au apucat să viziteze mașinăriile expuse la parterul Bastionului Theresia: tancul, tiparnița, fierăstrăul hidraulic, o vor putea face, solicitând acest lucru supraveghetorilor din Bastion. Aceste mașinării au fost prea voluminoase și prea grele pentru a putea întregi expoziția.

Profesorii care au vizitat expoziția au scris printre altele: ”toți profesorii de fizică ar trebui să realizeze cel puțin o lecție în cadrul expoziției dedicate mașinilor lui Leonardo da Vinci. E foarte instructiv și copiii vor reține cu multă plăcere cele învățate”.

Un grup din Comisia Memoriei Colective a pensionarilor din Timișoara care a vizitat expoziția a transmis organizatorilor: ”Minunată inițiativă! E cu atât mai fericită această acțiune cu cât, mulți dintre pensionari nu au avut/nu au posibilitatea să viziteze Italia și zecile de muzee ale acestei țări”.

Multe clase de la licee de renume din Timișoara au salutat și ele inițiativa, iar tinerii și adulții și-au exprimat aprecierea cu privire la faptul că la Timișoara s-a putut vizita o expoziție de talie europeană sau că Muzeul Banatului a oferit o metodă originală de petrecere a timpului liber.

Organizatorii îi invită pe cei ce nu au făcut-o încă să viziteze expoziția și pe cei care au vizitat-o să revină, pentru a putea fixa informațiile cu privire la descoperirile și invențiile lui Leonardo.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.