Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marți, 10 ianuarie 2017, a fost inaugurată prima expoziție din acest an la Galeria “Helios” din Timișoara- “Mai presus de datorie”

0

Marți, 10 ianuarie 2017, a fost inaugurată prima expoziție din acest an la Galeria “Helios” din Timișoara- “Mai presus de datorie” (“Más allá del deber”).  Această inițiativă culturală a fost posibilă datorită Ambasadei Spaniei la București, în colaborare cu Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Asociația Via Rumania Cultura.

mai-presus-de-datorie

Expoziția aduce în prim-plan poveștile diplomaților spanioli trimiși în Europa în timpul Holocaustului, și încercările lor de a salva viața a mii de evrei (sefarzi). Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, domnul Jose Miguel Viñals Ariño a rostit următoarele cuvinte cu ocazia inaugurării: “..acei diplomaţi, necoordonaţi între ei, au luat în considerare un principiu mai presus decât legea: respectul demnităţii umane, obligaţie pe care toţi o avem de a o respecta, pentru că toţi suntem oameni, indiferent de rasă, religie, sex sau celelalte mici diferenţe fără importanţă, care ne fac mai bogaţi ca societate.”

Expoziția are intrarea liberă, va fi amplasată până în data de 24 ianuarie, iar la intrarea în Galerie vizitatorii își pot exprima părerea în scris asupra dilemei “Ce ar trebui să fie diplomația?”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.