Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea Ghidului Cultural pentru Europa Centrală 2016 la Viena

0

În data de 28 iunie, de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală din Viena (Urban-Loritz-Platz 2a, 1070 Viena) a avut loc lansarea ediţiei 2016 a Ghidului Cultural pentru Europa Centrală ce are ca temă „gastronomie şi cultură“. Evenimentul a fost organizat de Institutul pentru Spaţiul Dunărean şi Europa Centrală (IDM), cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, Institutului Balassi – Collegium Hungaricum, Institutului Cultural Bulgar – „Haus Wittgenstein“, Institutului Polonez, Institutului Sloven SKICA, Centrului Ceh, Institutului Slovac, publicaţiei „Wiener Zeitung“ şi al Bibliotecilor Municipale (Büchereien Wien).

Cover KFM 2016

Evenimentul a debutat cu un discurs susţinut de Elisabeth Pacher de la Cancelaria Federală a Austriei şi de dr. Susan Milford, director IDM, iar dr. Márton Méhes, manager cultural, a realizat prezentarea ghidului. Începând cu ora 19.45 a avut loc o discuţie cu publicul pe tema „Ce gust are Europa Centrală şi Spaţiul Dunărean?“ ce i-a reunit pe prof. dr. Moritz Csáky, Michael Hvorcecký, Lojze Wieser şi Judith Belfkih (moderator).
Ghidul Cultural pentru Europa Centrală 2016 este distribuit ca supliment gratuit al publicaţiei „Wiener Zeitung“ din 29 iunie. Ediţia din acest an îşi propune să definească ţările dunărene prin prisma specialităţilor culinare. Mai mult decât atât, pornind de la analiza reţetelor caracteristice pentru fiecare regiune, este descoperit elementul comun, completat de varietatea modalităţilor de preparare şi de diversitatea condimentelor ce au migrat în aceste zone. Astfel, ghidul propune parcugerea unui traseu culinar prin Belgrad (Serbia), Lipnice (Cehia), Bratislava (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Wrocław/Breslau (Polonia), Ruse (Bulgaria) şi prin Portul Cultural Cetate din România.

Institutul Cultural Român de la Viena
Argentinierstr. 39, 1040
Tel: +431 319 10 81; office@rkiwien.at
www.rkiwien.at
www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.